Sabtu, 9 Februari 2019

Lempeng cicah sambal bilis


Hello weekend!
Korang pi bercuti mana tu?
Kami tak pi mana pun. Rutin biasa je minggu ni, daki bukit, jogging sesikit, masak-masak, makan-makan kat rumah, basuh cadar towel semua.

Next week nak balik kampung sebab ibu buat kenduri, so minggu ini, kita enjoy kat rumah sendiri je lah.

Having my comfort food pagi tadi. Ya Allah, sedapnya!
Haha, gila masak sendiri lepas tu puji sedap.

Tekak ni tak sedap, pi AEON semua rasa nak makan, tapi ending macam tak kena dengan tekak.
Makan buah je, tepu lak rasa.

Lempeng tepung je, masak garing-garing dengan planta.
Lepas tu tumis bawang cili, bagi pecah minyak, masuk ikan bilis yang digoreng terlebih dahulu.
Buat tiga keping je lempeng sebab husband dan anak-anak tak berapa lalu makan lempeng ni. Untuk diorang gorengkan mee.

Puas hati dapat makan air tangan sendiri. Cukup rasa semua.
Alhamdulillah =)



Tiada ulasan:

Catat Ulasan