Selasa, 28 Oktober 2014

Masak campak-campak lagi.

Bawang didadu, bawang putih dihiris, goreng sampai layu. Campak tomato yang dah dipotong dadu, goreng sampai layu juga. Masukkan ayam cincang. Dah keluo air, masukkan sos tomato prego tu. Dah didih boh la garam, lada hitam, lada sulah or perasa ke ikut suka nak letak banyak mana. Since anak pun nak makan, maka mak pun beralah lah, tak masukkan cili dalam kuah bolognese nye. Cili padi kita buat ulam je sudah.

Sup daging korban bersama kobis dengan  carrot. Ni tak payah ajar pun, lelap-lelap mata korang boleh buat.



Resipi viral la ni, rugi gila kalau korang tak cuba. Sedap yang hamattt oi!

Nasi panas, ikan goreng, sambal goreng tempoyak ikan bilis, ulam timun dan tomato.

Sambal sardin sesekali ku teringin nama dia.

Kalau malas masak, goreng ni je dah cukup tok suami. Lepas tu lawankan pula dengan kicap patah-patah kan cili padi. Laju je suami makan.

Daging korban masak merah.

Resipi tengah bulan tapi dimasak awal bulan. Bubur nasi, ikan bilis goreng bawang dan cili padi, dan daging goreng cili.

Masakan ibu yang dirindui. Sambal udang petai dan goreng kangkung je pun, tapi makannya bertambah-tambah sedap yang amat.

Laksa ibu yummey yummey!

6 ulasan:

  1. Eeeeee melampaulaaaa gambar makanan banyak banyak camni pagi pagi hari. T_T

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha. Jeles lettew.

      Psst: Pengantin baru memang kuat makan :p :p :p

      Padam
  2. ok.. daku dh lame xmasak sedap2 cmni... tkejar masak ngn anak..haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terkejar dengan anak memang pun umie so, masak sesimple je sudahhh

      Padam
  3. KEMAINNN LAYOUT BARU! I LIKEEE!
    AKU BARU NAK GODEK² BALIK SEGALA JENIS CODING APE SEMUA NI HAA
    ALAMAK TERCAPSLOCK. SORRY KAK AKU MALAS NAK TUKAUU! HAHAHA

    BalasPadam
    Balasan
    1. LAYOUT BARU ORANG BUATKAN LAH QIS OI, NAK HARAP AKU, KANG ADA YANG HILANG TERUS BLOG NI KANG. HAHA.

      Padam