27 Mei 2014

Majlis Sambutan Hari Setiausaha USIM 2014

Sebelum masuk bulan Jun, meh la kita update laju-laju cerita bulan April. Haha.
Biasalah kan, mood update ni blog ni, ada turun naiknya.

So, sepertimana tiap-tiap tahun, kampeni I memang ada buat majlis sambutan untuk Setiausaha. So, this year, majlis diadakan di The Everly Hotel, Putrajaya.

Macam tahun lepas juga, majlis ni dimulakan dengan sesi perkongsian Ilmu, then sambung lunch dengan bos.

This year, tetamu jemputan ialah VC kami. Talk yang dia bagi memang best. 

Our DNC, orang utagha. Hangpa paham ke dak ni? Haha.

Nampak beriya dengar kan? Tapi idok la yang benarnya. I tengah mikior skrip Emcee I kat mana time ni. Dan yang paling best, text tertinggal kat dalam bas. Terus susah hati.

Para-para Setiausaha.

Sesi perkongsian Ilmu yang kedua dengan Pensyarah cantik Dr.  Nik Salida.

Pensyarah cantik ni juga selalu keluar TV.

Lepas je habis sesi perkongsian Ilmu, terus tunggu bos untuk sesi makan tengahari.
Aluan Pengerusi Majlis. Menengokkan cara I pakai tudung haritu, ada yang puji kata I macam Ustazah. Haha. Alhamdulillah, kalau I dapat capai sampai ke tahap itu.


Big bos.

Photog session.

Bergambar dengan penceramah jemputan.

Candid patutnya gambo ni, tapi I perasan terus buat peace!

Sesi beramah mesra dengan Dr. Nik Salida

Diorang borak, I sebok check handphone.

Sesi cabutan nombor bertuah dan big bos salah seorang yang bertuah.

Blue vs Red color!

Dengan bos besar HR.

Emcee Sesi Makan Tengahari belanja pose satu!

Nyempat aja pandang kamera.

Gambar dah caca merba ni, balik ke sesi cabutan nombor bertuah semula.

Kantoi, tengah selfie.

Dengan rakan sekerja. Mulut penuh tu sebab majlis dah habis baru Emcee dapat makan.

Akhir sekali, bergambar bersama sebelum pulang.

Sebagai penutup, kesimpulan yang I boleh buat tentang The Everly Hotel, makanan dia sedap dan environment dia pun ok dan cantik. Pengurusan pun ada yang nak buat kursus kat sini lagi nanti.

Last but not least, I kalau  boleh nak elak jadi Emcee ni selalu sebab tak suka dengar orang cakap, eh asyik-asyik muka dia je jadi Emcee. Nak buat macam mana kan, I dan geng Emcee yang selalu jadi Emcee yang lain kalau boleh taknak pun jadi Emcee. Jadi Emcee tak dapat makan puas-puas ye, enjoy-enjoy, selfie-selfie. Tapi nak buat macam mana, muka ni jelah yang boleh diharapkan.

Takpe, next time, kalau ada majlis-majlis lain,  I calonkan muka uols pula ye, maka time itu sila upgrade keberanian bercakap di khalayak ramai ya. Jangan nak lari dan bagi alasan pulak tau! Jaga kamu!

Haha.

;)

2 ulasan:

  1. Salam Kak,

    Minta maaf sy mencuit ruang komen akan sedikit..

    Sy mohon jasa baik akak untuk repost entry di blog sy untuk hebahan dana untuk pembedahan anak saudara sy minggu hadapan..

    http://memorintorinaellisa.blogspot.com/2014/05/sumbangan-ikhlas-hati-anak-saudara-ku.html

    Terima kasih dengan jasa baik akak.. Hanya tuhan dapat membalas nya.. Amin Ya Rabb

    #prayforizzrizqi

    BalasPadam