10 Mei 2012

Nak apa hadiah birthday?

Suami: You nak apa ye untuk hadiah birthday?

Isteri: Tak nak apa. Cukuplah dapat awak je sampai syurga. *kenyit mata

Suami: Mengada. Betul-betul lah. Cuba bagi tahu, awak nak apa untuk hadiah birthday kali ni. I bagi handphone ye. Kesian awak sebab Iman Raneeya dah pecahkan hp awak. Tadi kat hospital, kawan Ikin pun pakai S2 juga. Kalau awak keluar hp awak time tu memang malu lah.

Isteri: Kong ajaq arr tu. I keluar je hp I tadi jawab call. Tak malu pun. Nak malu apa pakai hp ni. Janji boleh jawab call, sms sudah lah. Hp canggih-canggih pun tapi pakai kredit nak buat apa.

Suami: Tak nak hp? Ke you nak I bawa you pergi candle light dinner?

Isteri: Apa-apa jelah. Yang penting no surprise-surprise. You tau I ada heart- attack kan? Kang pengsan siapa nak dokong. I dah lah fat and boring. Haha.

Suami: Aku lempang kang. Boleh serius tak. Last tanya ni. You nak apa hadiah birthday?

Isteri: Haha. Nak tau sangat?

Suami: Ha lah!

Isteri: Ok. B, sejak kita kahwin hampir nak dua tahun ni, I je yang hari-hari masak. Kalau ada pun yang you masak untuk I, maggi tu je lah. Sama ada maggi ada telur, atau maggi takda telur.

Suami: You tau kan i tak tahu masak?

Isteri: Ye, tahu. Oleh itu, sempena hari pertambahan umur I sabtu ini, i minta ampun dan maaf sangat pada you sebab request hadiah ni. B, i nak sangat you sediakan satu masakan untuk I yang i boleh makan. Burger pun tak pelah janji you yang masak, air tangan you sendiri. Dah masak hias cantik-cantik macam dalam masterchep tu taw. Pleaseeeeee B! Kalau tak reti pi google resipi.

Suami: Errrrrrkkk. T_____________T


Haha.
Amekkawwww!!!!

4 ulasan:

  1. Hahahaha amekauuuu nak sgt!

    BalasPadam
  2. hhhahaha cayalahhhh!!!!
    nnti update ok..:P pasti kiut pakai apron..hahahha..

    BalasPadam
  3. Na,
    Hehe. Kan, amekk kaw!


    Elin,
    Hopefully dapat lah.

    BalasPadam
  4. haha tiba mcm touching plak baca,motip x th lah nape,mgkin sbb x pernah ada org tya nak apa hadiah besday kot,huhu

    BalasPadam