Selasa, 28 November 2017

My little girl, Iman Raneeya!

Assalamualaikum!
Makin nak hujung tahun, makin sibuk, makin rasa tak cukup masa.
Semua benda nak kejar date line.
Semua nak kena didahulukan.
Sampai workout, jogging, training semua ke laut dah jadinya.

Apapun, dua perkara ni, kena juga catatkan dalam blog, supaya dapat dikenang di masa mendatang.

1. My little girl, Iman Raneeya daftar darjah 1

Besar dah anak mami.
Masih terasa lagi kot, macam mana nurse ajar nak push awak time nak bersalin kakak!
Next year dah darjah satu dah kakak *touching

Time registration haritu, jejak kaki kat sekolah, bila cikgu suruh beratur, air mata kakak dah mencurah-curah dah. Haha. Lagi dia sedih sebab geng jemah tadika  dia group lain. Dia sensorang tercampak kat group lain. Tak pasal-pasal, budak lelaki belakang dia, dan budak-budak lain yang mula-mula ok, sebab tengok Iman Raneeya menangis, semua terus jangkit menangis.

Alahai anak-anak. Maafkanlah anak Aunty ya.
Dia nervous tu tengok enviroment baru!


Lepas dah daftar, pujuk-pujuk sat, kami tinggalkan kakak pada cikgu untuk masuk kelas dan jawab exam untuk penentuan kelas. Tak boleh layan drama sangat, kang banjir lak sekolah.

Awak dah besar sangat kakak. Touching mami bila tengok gambar-gambar awak ni. Semoga Allah swt sentiasa melindungi kakak dan adik-adik dan memudahkan segala urusan kamu adik-beradik, Insha Allah.


2. Majlis Konvokesyen tadika

Esoknya, Majlis Konvokesyen tadika kakak pula. Excited kakak! Dah berminggu dia dok hafal step, ucapan semua.
Im touching again tengok kakak pakai jubah graduasi.
Alahaiii, cepat sangat besarnya.
Gaduh baik gaduh baik dengan mami, bila tengok awak pakai macam ni, tersentuh sangat hati mami. Memang nampak besar sangat dah awak kakak.

Kakak dengan kawan baiknya, Darwisya yang dapat best student dan cikgu-cikgu tadika. Terima kasih cikgu-cikgu atas tunjuk ajar dan segala ilmu yang dicurahkan. Mohon halal segala ilmu dan semoga cikgu-cikgu semua dirahmati Allah swt selalu, Insha Allah.

Alumni Tadikah Hadanah! Tahniah kakak. Semoga menjadi insan yang berguna pada agama dan masyarakat serta menjadi contoh tauladan kepada adik-adik. Mami dan Dedi sayang sangat-sangat walaupun kakak selalu kena marah dan selalu kena beralah.

Family potret! Reezqy as always, si attention seeker yang akan spoil kan gambar. Bertabah ajelah tengok gambar kenangan majlis graduasi kakak dengan aksi Reezqy yang tah apa-apa tah.

2 ulasan:

  1. Aku sungguh salute kagum dgn ko kak. Masih mampu berbelog hingga hari ni.

    BalasPadam
  2. Alahai besar dah Iman Raneeya, ingt lg masa kenal dan follow Ain dl br nk kawin ngan dedi dia.Cepat sggh masa berlalu,btw tahniah kakak!

    BalasPadam