06 Jun 2012

Impian Morib Resort. #1

Hi auntie dan uncles. Iman Raneeya bersiaran dari blog Mummy lagi. Weekend haritu kan, saya ikut Mummy dan Daddy pergi jumpa kawan-kawan Daddy kat Impian Morib Resort, Morib, Selangor.

Cantik resort tu tau.


Ni gambar hari kedua dah ni. Tapi saya nak tunjuk juga sebab saya suka mandi kat pool tu.


Ini view dari chalet saya. Nice kan auntie kan?
Daddy ambil chalet, so, ruang memang agak luas lah.

Time 1st day sampai kat situ lah, saya dah boleh jalan sendiri. Tak payah nak pegang-pegang kat kerusi atau Mummy dah. Yey!


Dalam chalet ada dua katil. Satu katil besar, satu katil kecik. Saya dan Mummy tidur kat katil besar tu.


Ada almari, tv lcd, kettle dan fridge juga disediakan.
Eh, nampak sekerat kaki saya pula dalam gambar ni.


Saya mengekor saja ke mana Daddy pergi.


Ni toilet. Ok lah. Ada tempat poo poo dan tempat mandi.


Saya mandi dalam sinki tu. :p


Ni pula pemandangan kat luar. Ada pokok kelapa pendek melambai-lambai.


Pssst, pssst. Mummy tak nampak. Jom panjat!


Kat sini tempat feveret saya. Suka duduk kat sini sebelah fridge.


Tu sebelah tu pelampung saya nak mandi kolam nanti.


Kat drawer pun tempat saya suka main. Buka tutup. Buka tutup.


Ok ooo, Mummy nampak saya ambil pampers!


Ni bukan bulan ye aunties. Ia adalah lampu di sebelah arah kiblat.


Jalan nak ke chalet tempat saya tinggal.


No bilik chalet.

Seronok duduk kat chalet ni. Nanti saya letak gambar lain pula ya.

Till the. Jumpa lagi aunties & uncles.

Tata.

Iman Raneeya.

14 ulasan:

  1. ain, cantik jugak impian resort ni eh. mcm lagi peacefully compared to gold coast. skrg gold coast tu mcm packed je asal weekend.. :S

    BalasPadam
  2. Yuyunz,
    Tempat baru, so mmg cantik lah.

    Memang tenang je kat sini berbanding gold coast tu. Tapi time I nak balik, i singgah pi mandi kat gold coast :p

    BalasPadam
  3. syoknye...
    Next week Mimie gi gold coast dgn family.
    hehehe

    BalasPadam
  4. bestnye... raneeya dah boleh jalan yeee... comella dia...

    BalasPadam
  5. Iman Raneeya, apsal tempat tu cantik sangat dan kenapa Iman Raneeya tak bawa aunty sekali....

    BalasPadam
  6. Mimie:
    Gold Coast pun best jugak.


    Feeza:
    Dah berjalan dah. Tapi lambat lah dari anak Shitha.


    Riena:
    Hehe. Macam mana nak bawa Auntie, Iman tak larat nak dokong ;p

    BalasPadam
  7. bestnya ain....dpt bercuti satu family.....iman comey lotey

    BalasPadam
  8. Isin,
    Memang best pun. Dapat rehat bersama keluarga Isin.

    BalasPadam
  9. wow!! nice place la...
    berapa room rate satu mlm?

    BalasPadam
  10. Wahida,
    Semalam RM250 for weekend

    BalasPadam
  11. Bilik cam menarik n selesa je...hari jumaat-ahad ni akak g sane ade kursus sebut harga dan tender...nie yg x sabar nak g nie:)

    BalasPadam
  12. cute sgt IR nih lah....suke berjln yer...nnti ckp dgn mommy cecepat upload gamba dlm swimming pool eh..

    aunty nak tgk IR sekkkssii :)

    BalasPadam
  13. cantik la tempat tu..
    muka Iman Raneeya macam2 pesen, haha. comel sangat =D

    BalasPadam
  14. so sweet la entry ni.. suka bila Iman Ranneya yg buat entry.. nmpk comel sgttttttt...

    BalasPadam