28 Ogos 2010

Vietnam: foods

antara gambar-gambar makanan yang sempat di snap time lawatan ke vietnam tuari,


rice paper


elephant eye fish *ikan ni pasti ado stiap kali time makan. erghh, dan2 kembang tekak


isi ikan di atas tadi dibungkus menggunakan rice paper bersama mihun, nenas dan salad.


setelah dibungkus, nilar hasilnya. huhu. dimakan dengan cara dicicah dengan sos yang rasanya masam2 masin. *tekak ai sgt xboleh terima makanan nih! mcm ulat beluncas tak?? =p



udang dicicah dengan asam limau yg dicampur asam boi


ubi kayu disajikan ketika kami melawat chu chi tunnel. ubi kayu makan bersama kacang tanah yg ditumbuk bersama garam dan gula. *makanan perang


buahan wajib di vietnam, tembikai & nenas!


ikan masak lomak cili padi. *rasa hout!


iklan: ben thanh crewz


satu-satunya makan yg ai suka kat vietnam. =) cherry. sodap tapi mahal. singgit tok sebiji kecik tu.

iklan lagi: lubang tok masuk ke terowong yg digunakan oleh vietkong ketika perang vietnam menentang amerika. *xcelus ai masuk sbb salah teknik. masuk montot dulu, mana nak muat =p
indian food, kari, dal & etc. tetap xboleh terima rasanya. cuba gak telan, tapi keluar balik.

sambal udang. ni lauk 1st day kami sampai. sedap & boleh tahan la.

ikan mulut besar yang digoreng bersama cili padi.

tomyam vietnam, tapi xsesedap tomyam siam. haha.
notalipscumel:
selain jarak perjalanan yang jauh untuk ke tempat lawatan dengan menaiki bas henjut2 dan jalan berliku2, makanan juga adalah faktor yang buat ai muntah2. so, ai tak pegnen ye uols seperti yang digembar-gemburkan. =p

2 ulasan:

  1. huhu kak,sy tgk pn tak berapa selera.tp presentation dia lawa kan.i tekak melayu.nk mkn pedas2 jugak :P

    -gajahputih

    BalasPadam