07 Jun 2012

Impian Morib Resort. #2 & last.

Ok, moh kita sambung kembali cerita tentang Impian Morib Resort, Morib. Kali ini biar I saja yang menulis, sebab lama nau nak menunggu Iman Raneeya menaip satu-satu. ;p

Actually, weols ke Impian Morib ni sebab plan asal adalah nak buat reunion kawan-kawan husband I time belajar dulu. Tapi last minute ramai yang cancel, so Iols dan husband tetap teruskan juga lah sebab dah bayar separuh. Membazir je kalau tak pergi sebab duit takkan dikembalikan nyeee pun.

I tak tahulah kenapa diorang ni pilih Morib sebab bagi i takde apa-apa attraction pun kat sini selain Morib Gold Coast tu je. Laut kat Morib ni tak boleh mandi pun. Kenapa tak boleh mandi? I pun tak tahu dan tak sempat pula nak tanya kat Receptionist haritu. Uols tahu ke kenapa haaaaa?

Time kat sini, husband ambil chalet yang mengadap laut yang tak boleh mandi tu, so rate dia dalam RM250 lah untuk dua hari semalam dan dapat free breakfast dua. Tu rate time weekend dan cuti sekolah ye. Kalau rate biasa, uols check lah kat website.

Sambung balik entri yang lepas, selepas je check in, tengok-tengok bilik dan fasiliti yang ada, kami terus tukar baju nak mandi kolam. Cuaca pun redup, so memang elok lah nak mandi time macam tu.

Kalau pergi berdua aja, memang I tak hingin pun jejak kolam mandi tu ;p
Tapi bila memikirkan si kecik yang terjerit-jerit nampak kolam, ikutkan ajalah hajat si anak itu.


Muka hepi dapat membasahkan badan.


Sekarang ni Iman Raneeya tak nak dah guna pelampung tu. Mungkin tak puas kot sebab pakai pelampung ada halangan dan tak dapat main air puas-puas.


Kalau dok dalam pelampung, macam ni lah gayanya.


Muka boring dok dalam pelampung.


Tukar turn layan Iman Raneeya.


Tengok, masuk air dalam mulut pulak dah. Macam-macam akal ko ye Iman Raneeya.

Weols mandi dalam sejam lebih macam tu.

Lepas mandi, kami pergi tengok kawasan belakang chalet yang mengadap laut.


Luas juga lah kat belakang tu. Kalau buat familya day, belakang ni sesuai sangat buat tempat sukaneka. Luas dan lapang.


Ada juga peralatan-peralatan senaman disediakan.


Nampak tak batu-batu yang kat belakang tu. Apa tah nama dia.
Time i try jalan kat situ, sakit juga lah tapak kaki. Orang kata, kalau kita pijak batu tu rasa sakit, means adalah sakit kat badan kita ni.


Ni gambar depan chalet.


Iman Raneeya with Daddy.

Malam tu, weols pergi cari makan kat luar.
Since tak biasa dengan tempat ni, kami pilih kedai makan yang agak-agak ramai orang, kedai tu lah kami terjah. Formula I, kalau kedai tu ramai orang, means dia sedap lah kan.
Haha, kan main, nak makan pun berformula bagai.


Nama kedai ni Faizool apa tah tulis kat bawah tu. Tom yam kot.


Hmmm, service dia memang agak lembssssss lah.
Dari Iman Raneeya ok & steady je, sampai dah meragam dan tidur, baru makanan ea sampai.
Nasib baik ada rasa ok semua makan yang diorder walaupun lembss, kalau tak memang siap lah i condem dalam blog. Haha.
Eh, sate kat situ pun sedap taw.


Antara kawan-kawan husband yang tetap meneruskan rancangan asal.


Iklan sat.


Si Iman Raneeya dan beebee nya buat pejam mata.


Ni gambar paginya ye lepas bangun tidur. Minah ni macam biasalah, apa jua keadaan, doa tak lupa baca even baru bangun tidur. Haha.


Orang baru dapat kaki. Tak lengah-lengah, bangun tidur terus jalan.


Keesokkan paginya, lepas semua dah bangun dan tak mandi ;p, kami pergi breakfast kat kafe di situ.


Tunggu Daddy bersiap jap.


Mummy yang gayat tengok pokok bulat-bulat yang banyak ada kat situ.


Again, bergambar kat swimming pool.


Ha, baca lah sendiri.


Ko tengok, dia tak nak jalan! Nak masuk dalam kolam tu pulak.


On the way nak pi kafe, kami lalu kat belakang bilik-bilik yang ada di resort itu.


Kolam ni kami jumpa on the way nak ke receptionist. Ada ikan & kekura dalam tu.


Si kenit ni seboleh-boleh nak terjun dalam kolam.


Nampak tak kekura berdating?
Haha.


Iman Raneeya terpegun sekejap tengok kekura.


Si budak kenit yang baru dapat kaki.
Sibuk berjalan sambil berlari.


Ni makanan kat kafe tu. Breakfast dia biasa-biasa je. Boleh lah buat mengalas perut.
I ambil nasi lemak, mee goreng, lepas tu ada pulut kelapa dan ikan masin.

Lepas habis makan tu, sambung makan roti bakar lak.


Centerpiece yang comel. I siap suruh husband ambil bawa balik. Haha.


Bahagian dalam kafe.


Take turn makan. Time i makan, Daddy jaga Iman.
Gurau senda si anak dan bapak.*tangan di dada mata ke atas. Gurauuuulah sangatkan, padahal Iman Raneeya ketuk si Daddy dengan sudu sebab tak nak kat Daddynya.


Menangis lah pulak.
Macam ni lah ragam dia sekarang kalau kat luar.
Kalau tak menangis kat bapak dia time I makan, dia buat ribut salji kat kedai orang.
Ribut salji = tabur-tabur nasi


Lepas makan, jalan-jalan lagi kat kawasan tepi laut tu.
Sebab apa I kata tepi laut, time air pasang, belakang I tu memang laut terus je ye uols.
Time I duduk ni air surut, so nampaklah pasirnya.


Pasir basah di air surut.


Oh, ni pandangan belakang chalet I.


Husband with banner.
Siap ada banner tu kan main, tapi nak buat cemane kan. Plan-plan, tak jadi pulak.
Sabarlah ye husband. Next time kita buat reunion duaorang je sudah. ;p

Pukul 12 lepas tu, dah kena checkout dah.
On the way balik, kami singgah Morib Gold Coast bagi Iman Raneeya mandi kolam lagi.
=)


Ok Impian Morib Resort, tata.
See you again kalau panjang umur.

Jom pulang!

9 ulasan:

  1. nk pegi....nk pegi cni....hahaaa.,kesimpulannye best x tmpt ni ain.??

    BalasPadam
  2. Nani:
    Kesimpulannya, best pergi bercuti dok hotel kat sini. haha.

    BalasPadam
  3. bestnye..
    next week nk gi morib jgk.
    tpi kt gold coast.
    seronok tgk pic ni..

    BalasPadam
  4. iman raneeya dgn mummy duadua comel..gerammmmm!hehehehe

    BalasPadam
  5. ihi. yes memang best.. ukm buat family day kat situ. situlah tido n belakang tu tempat ain kata sesuai wat family day xtvt... memang tepat! sangat selesa... uhuk. kolam tu, for kiddos sesuai ler.. hahhaa.. kalau dah ramai2 .. aiyokk....

    BalasPadam
  6. Nice pix. Seronok sakan spend time with family.

    Morib will be in my mustgolist.

    ;)

    BalasPadam
  7. eehh..eh..knp org lain blh tgk page kamu...elin x blh lah td.
    nih baru blh..

    IR.....aunty dah blh skodeng kamu mcm biasa...:)

    BalasPadam
  8. wah, dah siap banner tp x jadi.. biasalah dear.. kadang2 last minute mesti ada hal kan..

    seronoknya budak yg dh dpt kaki tu yer.. manjang nak berjalan jer.. x lenguh kaki ke Iman Rneeya? hihihi

    BalasPadam
  9. ain, yg track jalan kaki ada batu2 putih tu, nama dia laluan refleksologi. mmg bagus utk kesihatan. kalau dapat sehari setgh jam jln2 atas tu, badan akan rasa segar, sbb ia melancarkan perdaran darah. yup, mmg kwsn yg bila kita pijak rasa sakit tu, maknanya kt situ byk toksik atau angin etc...

    btw, seronok tgk IR dah pandai jalan. pasni mummy bertambah kurus sbb main kejar2 dgr IR. Same goes to me, sgt letih..bila siang hari tak rasa badan tu tgh letih, tapi bila dah makin malam, tenaga dah makin kurang.And..bila anak dah pandai jalan ni, akan bermula la fenomena parut sini sana kt kaki terutamanya...hehe.

    All the Ain and Iman Raneeya!
    Hugs!!!

    BalasPadam