02 Jun 2014

Panggil mommy dan daddy is village people uols!


Since I dan husband decide nak suruh anak panggil kami Mummy dan Daddy, I memang dah biasa dengan isu ni. Lagi-lagi I yang orang kampung ni bila balik kampung memang pakcik makcik dan orang kampung yang dok terdengar dok membahan je lah.

Tapi, dah itu pilihan kami, maka menghadap je lah  apa orang kata dengan takde rasa apapun. Mummy Daddy pun sama je macam panggilan Mama Papa yang digunapakai oleh semua tu. Cumanya orang kita jarang guna, maka bila ada yang pelik-pelik mulalah berkata.  Kami ambil pendekatan, lama-lama nanti pokcik mokcik tu biasalah mendengarkannya. Dan, dunia tu kan berputar, once you mengata orang, tengok-tengok eh eh anak dia pula milih cucu dia panggil Mummy dan Daddy juga. Kahkahkah. What you give you get back lah. Kan dah termalu muka dah.

I tak marah pun perempuan kat atas ni nak gelak ke apa ke sakit hati ke kalau meluat dengar budak panggil mak bapa si budak dengan panggilan Mommy dan Daddy tapi yang I marah dia mengata orang kampung or dia sebut as village people tu. Siap cakap muka mak budak tu kampung sangat kemain. Bagusnya lah kan menilai orang?

Apapun, tak kiralah sebandar mana pun kau, seurban dan setinggi mana pun kau belajar, satu kau kena ingat, kalau takde VILLAGE PEOPLE ni, takkan ada kita semua.

3 ulasan:

  1. Eeeeeeeeee panggil mummy daddy pun ada masalah ke ? Lol ! Kesian gila. Itulah namanya katak dibawah tempurung. Apa kalau muka desa tak boleh guna mummy daddy. Eeeee tolonglah !

    *eh marah lebih plak. Kekekekeke. :P

    BalasPadam
  2. adoiiii.. x faham la isu ni.. apasal nak samakan dengan org kampung? ingat org kampung tu kuno sangat eh??? apakah??

    ain, zana suka jer dengar orang sebut mummy & daddy ni.. sebab tu dekat group shaklee zana, zana bahasakan diri mommy.. hahaha.. nak ada anak sendiri entah bila, so anak2 shaklee la panggil mommy... hehehehe

    abaikan jer orang2 tu yer cik ain cantik.. xmo marah2 k.. senyum cikit :)

    BalasPadam