11 Mac 2014

Sticker nama untuk tampal pada barang keperluan anak di taska.

Since Iman Raneeya pergi taska, segala botol susu, bekas susu, shampoo, berus gigi, dan segala barang keperluan dia I label kan guna permanent marker je.  Untuk uniform dia memang lambat sikitlah dakwat marker tu luntur, tapi untuk barang keperluan yang plastik, setiap kali dakwat marker tu hilang, I akan tulis balik. Gitu jelah dok ulang-ulang banyak kali. Haha.

Bukan tak tahu atau tak ambil tahu tentang sticker nama yang ada dijual, cumanya takde masa nak mencari dan kalau keluar pun, selalu terlepas pandang tang sticker nama ni. Azreen pun selalu juga cakap, kalau ada sticker nama kan senang, tak payah awak pepagi gegeh nak cari marker nak tulis-tulis selalu tapi dia cakap je lah, pergi mencarinya tak. Yang kena mencari haruslah SuperMummy yang segala macam benda kita juga yang nak kena fikir kennn.

Bila I google tentang sticker nama ni,  ada service online yang buat, tapi agak boleh tahan jugalah harganya. Then ada pula terbaca tentang seorang bloger yang post di AEON Cheras Selatan ada buat service ni dan harga pun murah, maka bila ke sana haritu, I pun carilah booth sticker tu.

Eh, nama booth terlupa nak snap pulak, tapi booth ni terletak di tingkat dua dekat-dekat dengan panggung wayang.


Untuk tempahan sticker ni tak ambil masa yang lama pun, dalam 10 minit siap. Pekerja kedai tu siap suruh I pergi jalan-jalan dulu dan ambil kemudian tapi disebabkan nama Iman tu macam kang salah eja kang or kot tertinggal satu 'E' ke kang or whatever typo yang tak diingini terjadi,  so kita tunggu je lah sampai siap.


Untuk design macam ni, RM 10 untuk seratus sticker kekecik tu. Boleh  tempah nama sahaja tanpa letak watak kartun tu dan harga pun lebih murah, tapi since I nak ajar Iman supaya ingat barang dia, kita letaklah karakter kartun kegemaran dia, Ba na na na (Minions).

Nanti-nanti, nak tempah cop nama lak. Senang nak tulis kat buku latihan sekolah Iman Raneeya. Tapi tu tunggu lagi tiga tahun lah,bila Iman Raneeya masuk darjah satu. Haha. :p


10 ulasan:

  1. salam

    aahkan senang je buat macam ni.
    samalah macam ai, guna maker pen je. pastu hilang membebel sorang.
    rasanya kat aeon seremban 2 pon ada.
    boleh try gak lah. Tq kongsi info

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kat aeon seremban dua tak perasa pulak, tapi kalau tahu situ ada mmg dah lama buat kat situ je

      Padam
  2. lama x singgah sini..

    alolo.. comelnya sticker.. aunty zana pun nak buat jugak la.. letak kat botol shaklee.. hahaha.. boleh gitu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hai auntie zana comel.

      Auntie buat buss card je sudah. :p

      Padam
  3. hoiii murahhh....
    tgk kat FBsampai RM25.
    cop kat buku tu aku praktikkan dah since tahun lepas. hihihh pemalas nulih nama anak.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha. Mmg murah sgt.
      Yang kat FB tu kang masuk dengan post lagi semua haishh.

      So, kita beli yang murah je sudah.

      Padam
  4. kat mana ada lagi eh.. nak buat lah...

    BalasPadam
  5. Yang saya tahu ada kat AEON Cheras Selatan je.

    BalasPadam
  6. gitulah kaedahnya, tulih hilang tulih lagi pastu hilang lagi. bukan setakat barang kat taska je barang kat rumah pun kena label sebab apaknya tak familiar, boleh? hehehe...
    tempah aje rubber stamp nama bila dah sekolah nanti. double H gitulah. maknya tak rajin nak menulih.

    BalasPadam
  7. puan,,,, bole bagi detail pasal kedai nie x? @ pun phone number kedai? sy berminat dan sedang mencari sticker tok tampal pd barang

    BalasPadam