17 Disember 2013

Nasi Arab Damsyik, Jalan Paroi Senawang

Ramai dah bloger yang review pasal Nasi Arab kat Jalan Paroi Senawang ni, tapi I antara nak singgah dengan tak je kalau lalu sini time balik kampung. Haha. Yelah, kadang-kadang dari kampung balik dengan perut kenyang dah, so nak singgah buat apa kan dan kadang-kadang juga, time nak balik kampung perut memang dah sedia diisi, so takde space dah lah untuk Nasi Arab tu.

Tapi last week, disebabkan nak juga rasa, even kenyang, I singgah juga lah sebab malas nak terkenang-kenang dah. :p

Sampai-sampai nasib orang tak ramai, so, dapatlah duduk kat dalam. 

Air: Habatussauda sejuk (sedap) dan Barbican Epal & Strawberi

Alamat dan harga FYI.
Kami order set Wahid. Set untuk makan seorang je ni tapi kami ambil mix kambing dan ayam. Set seorang pun dah melambak nasinya. 


Sambal cili penyedap rasa. Laju je kiteorang makan sebab ada sambal ni.

Set Wahid. 
Lepas ni kalau pergi lagi, I nak order set kambing je sebab I lagi lalu makan yang kambing dari ayam. Sedap weh kambing dia. Daging yang lembut cicah sambal tu. Haishhhh, terus telan ailiyo banyak kali.

Nasib baik adik elok je perangai nye time ni. So, Azreen takdelah buat muka suruh makan lelaju sebab nak ajak balik cepat :p

Yang berperangai, si kakak lah on that day. Tah apa kenenya, tanya nak makan nangis, tanya nak apa nangis. Pegang adik dia nangis, suruh duduk pun nangis juga. Tapi nasib lah dia nangis suam-suam kuku je. Kot yang pesen meraung dia tu keluar, memang tak merasa lah nak duduk makan sini.

Cak! Adik yang dah tak boleh duduk diam dah. Plus, sejak dah tahu function suara ni, asyiklah membebel jerit-jerit sokmo. Satu kedai meriah dengan suara dia je.
Ok, dah cerita pasal NAD.
Akhir sekali,
Meh kita post gambor budak dua orang ni.


Iman Reezqy @  7m2w

Iman Raneeya @ 2y7m2w


6 ulasan:

  1. wow nk ke senawang bila ni.hahaha.aku mmg gila nasi cm ni.nanti nk g mkn lah!

    BalasPadam
  2. kedai acara makan tahunan family Ajim.. setahun 3-4kali mkn kat ctu.
    aku lak yang tak reti mkn nasik arab. hehehh

    hoii apesal rezqy pakay skarf?????

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sebab dia suka main skarf tu, so meh kita pakaikan dia. haha.

      Padam
  3. kalau nak makan ramai2 nak kene booking table ke??

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh google nombor phone dan lebih elok booking dulu kalau ramai.

      Padam