25 November 2013

Iklan Nuffnang: Di mana letaknya?

Haritu ada yang tanya, macam mana nak cari iklan Nuffnang untuk diletakkan di blog sebab website Nuffnang dah bertukar wajah. So, meh kita tunjuk dengan gambar je.

Pertama sekali, sila ke website Nuffnang dan log ini akaun sendiri.

Pergi ke blog manager. Klik buttow arrow ke bawah tu.

Then akan keluar lah details korang. Details korang tau, bukan details macam dalam gambar tu. Seterusnya, sila klik button +add ad unit.

Next step, dia suruh pilih jenis iklan dan ruang pilihan untuk letak iklan.

Lepas pilih jenis, akan keluarlah kod html untuk iklan.  Boleh lah C&P kod tersebut dan letak di ruang html blog masing-masing sambil mengikut arahan yang disuruh.


=)
Ok dah.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan