24 Disember 2012

Pregnant je naik Genting Highland! Haha.

Kalau bab last minute plan ni, memang bagi kat I lah.
Haha.

Hari Jumaat tu, I wassop Azreen,

Me: Kita naik Genting nak?
Azreen: Bila?

Me: Pagi besok lepas subuh?
Azreen: Kan nak balik Melaka hantar Iman Raneeya.

Me: Kita naik pagi-pagi. Dalam pukul tiga kita turun lah balik Melaka. Dalam pukul 6 macam tu kita sampai Melaka. Ala, pi kejap je. Jalan-jalan, makan-makan, then balik.
Azreen: Kenapa besok?

Me: Kan kita nak hantar Iman balik Melaka. So, we need to spend quality time together lah. Mesti seronok bawa Iman naik atas tu tengok macam-macam games semua.Mesti jerit-jerit dia nanti.
Azreen: Iman ke Mummy dia yang seronok ni?

Me: Alah, taknak pergi takpelah.
Azreen: Ok ok kita pergi. Kang majuk I juga yg susah.

=)


During 1st pregnancy, year 2010. Time ni baru pregnant dalam 2 3 bulan kot. Masih slim melim lagi gitu hah.


During 2nd pregnancy, year 2012. Lagi sehari usia kandungan nak 5 bulan dah. See, banyak betul bezanya time mengandung yang pertama dan yang kedua!  ;p


Satu game je pun yang kami naik time pergi GH. Monorail. Tu pun berjam tunggu baru dapat naik.  Almaklomlah kan, pergi time cuti sekolah. Masakkk lah ko menunggu turn nak naik. I tetap teruskan niat naik Monorail tu sebab Iman dah asyik jerit train, train bila setiap kali  monorail ni lalu, tapi bukan turn kami yang naik.


Solero shot! Haishh, kalau tak pregnant ni, memang I dan seret Azreen naik bendalah ni. Haha. Confirm muka mamat tu akan pucat dan pening-pening lepas selesai game.  Kalau I  fobia gelap, dia pulak fobia tinggi. ;p


Family potrait!
Muka si Iman dah hangen dah nak berjalan sendiri tapi Mummy tak  bagi. Orang ramai Iman oooii, kang hilang kang, payah nak mencari.

Ok fine. Naik Genting, bawa kamera, tapi bateri kamera takde, memang sangggattt best! Nasib baik lah handphone berkamera uols! Ada juga la gambar 5 6 keping.


Eh, Genting dah tak cantik macam dulu dah kan? Buruk aja semua. ;p

Time balik, bila Azreen tanya, best tak pergi genting Yang?

I jawab best je.

Dah tentu lah best partnya,

1. Bawa kamera tapi takde bateri
2. Tunggu monorail berjam-jam sampai kematu bontot ditambah Iman Raneeya berdrama siap tendang-tendang orang sebelah jerit-jerit bagai.

Haha.

Besttttt sangat kan B kan?

;)

7 ulasan:

  1. tak suka genting >.<

    -gajahputih

    BalasPadam
  2. takpe, next time bleh pegi lagik



    BalasPadam
  3. nice! www.dresslover84.blogspot.com

    BalasPadam
  4. awak pregnant? baru tahu tahniah comel perut

    BalasPadam
  5. MQ pun teringin nak naik genting.... Tak tido pun tak pe janji dpt naik atas...

    BalasPadam
  6. alahai ada kamera tak der bateri pulak.. rugi la kan.. hehehehehehehe
    tetap slim melim apa.. hehehehe
    Iman Raneeya suka jalan2 sendiri ye bagus nya.. kalau haiqal jangan harap.. dia lagi suka minta angkat je daripada berjalan sendiri.. manja sangat.

    BalasPadam
  7. genting dah tak macam dulu. nak pergi pun kurang je rasa excitednya. tapi sekali dah naik, tak ingat dunia pulak. hihi :)

    BalasPadam