20 Jun 2012

Daddy yang baik adalah Daddy yang hafal lagu dodoi anaknya. Haha.

Incy Wincy spider climbed up the water spout
Down came the rain and washed poor Incy out
Out came the sunshine and dried up all the rain
And Incy Wincy spider climbed up the spout again.

Incy Wincy spider climbed up the water spout
Down came the rain and washed poor Incy out
Out came the sunshine and dried up all the rain
And Incy Wincy spider climbed up the spout again.


Ok, dah ye Raneeya.

Bah. bah. *
tangan tunjuk lagi buku.


This old man, he play twooo, he play knick knack on my shoee... *nyanyi beriya sambil tepuk-tepuk Raneeya.

Dah. Sleep ya.

Bah bah Bah.
*tangan tunjuk lagi buku.


Do you know the muffin man, the muffin man, the muffin man..... *habis nyanyi tutup buku.

Ek ek ek ek *merengek tak nak tidur


Yang, bila Raneeya nak tidur ni!!!!!!!!!!!!!!?????? *stress + muka dah berubah



Muahahaha. Meh gelak beramai-ramai. Nasib lah ye Daddy. Dia nak awak je yang nyanyikan. So, layannnnnnnnn.

Pssst, sejak jadi Daddy ni, hebat awak ye. Hafal semua lagu ryhmes bagai ni. Baguih-baguih!
Ark ark ark.


20 ulasan:

  1. hahahhaha.. pandai Raneeya yer, nak daddy jer yg nyanyi.. sedap sgt kot suara daddy dia.. hihihi..

    BalasPadam
  2. fuyyooooooooooo.....calp2 utk daddy IR ;-D

    BalasPadam
  3. wah.. kagum. =)
    thumbs up kat dedi neeya..

    BalasPadam
  4. hehehehe bagus nya daddy =)

    BalasPadam
  5. hahhahahhha sama lah husb elin pun mcm tuh..memula rajin nak melayan lepas tuh dah x tahannn....

    bau die tau mcm mana kite nak melayan anak dgn kerja2 rumah lagi.. :)

    sekali sekala apa slhnya kan.

    BalasPadam
  6. babah raisya pon sama. sampai dialog mickey mouse clubhouse pon dia dah hafal. ahahhaha

    BalasPadam
  7. hahahahah.. sama dengan anak saya la.. dia sangat2 suka tengok ryhmes... semua lagu2 dia saya dah hafal dah.. kalau papa dia tak de maknanya dia nak hafal.. hukhukhuk...
    :)

    BalasPadam
  8. lenkali rakam...supaya aku pun boleh dgr sekali...hehe...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha. Hp cam ayam nok. Tabley nak rakam2.

      Padam
  9. layankan aje lah daddy oooi.. hehee

    BalasPadam
  10. bagus2... nanti dodoi mama skali :D

    BalasPadam
  11. such great superdaddy. saya juga malah lebih suka dengar dan tengok mummy or daddy dodoikan anaknya dengan nyanyikan bermacam-macam lagu dodoi! hehehe

    BalasPadam
  12. suami saya konpom x pandai nyanyi dodoikaa anak ni..huh

    BalasPadam
  13. mcm buku yg same jek...ade cd skali kan...akak siap khatam la satu buku tuh...mane tak nye...hari-hari bukak cd...smpi hafal la lagu tu:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye kot sama kak. Buku IR tu pun ada CD sekali. Beli kat salesman yang datang jual2 time betulkan kereta haritu.

      Padam
  14. asben sy lg la xpandai nk mendodoikan anak...bile translate lagu ni baru tau lagu ape..hihi

    BalasPadam
  15. hahaha
    pandai IR,ntah2 mummy dia yg ajar IR kot soh daddy dia nyanyi kan :)

    BalasPadam
  16. soo comel raneeya...pandai buli daddy yeak heheeheheh.....comel plak sis bace citer nie......

    salam kenal sis!

    BalasPadam