13 Mac 2012

Lagi kanak-kanak hilang dan ditemui mati.



Kita lupakan sekejap kisah Aninomos kafirun yang tiba-tiba tinggalkan komen di blog I semalam. Biarlah dia. Orang-orang kafirun ni memang sentiasa tak puas hati dengan muslimin dan muslimat ni.

Betul lah I cakap kan sebab kalau dia Islam, dia tentu tahu menegur dengan cara yang betul dan tak meroyan-royan macam tu.


Apapun, dear blogers,
Mari kita sama-sama sedekahkan Al-Fatihah kepada arwah adik Nurul Nadhirah yang telah disahkan meninggal dunia semalam.

Malam tadi bila mendengar berita ini, I hanya sekadar mendengar dan melihat berita macam biasa.
Tapi pagi tadi on the way nak pergi kerja, bila mendengar luahan pendengar-pendengar di Hot.fm, I terus menjadi sebak dan menangis mengenangkan kisah si adik Dira tu.

Perasaan sedih terus menjadi-jadi lagi bila dikhabarkan yang anak kecil tersebut hilang ketika keluar membeli mee segera while maknya ketika itu sedang melayari Facebook.

Hadoiaiiii,
Lagi menjadi luluh hati ini mengenangkan nasib anak kecil itu.


Semoga roh Adik Dira tenang di sana.
Allah lebih menyayangi dia.

Al-Fatihah.

3 ulasan:

  1. haku nangeh mase tgk berita tv9 semalam mak die tgh meraung2.
    ntahle..
    sedey mmg sedey.
    kalo aku nyesal tak sudah tu.
    lepas anak sensorang pi kedai.
    haishh..
    mintak dijauhkan lagi cerita2 cenggini.

    BalasPadam
  2. ye ke babe.... aku ter miss la berita tu mlm td... baca dlm nara jer y mayat rentung dah djumpai.. full news xtau.... sedihnya...

    BalasPadam
  3. mmg sedih bila dgr berita ttg kes ni.. terus rasa takut dgn keadaan sekeliling..

    mintak dijauhkan perkara tu dr kita semua..

    BalasPadam