19 Mac 2011

Pe fe nat fat!



16, 17 dan 18 Mac 2011

Alhamdulillah, setelah hampir sebulan proses ubahsuai rumah selesai juga akhirnya.
3 hari masa diambil untuk mencuci, membersih dan menyusun segalanya.
Huhu, tobat dah. Tamo buat ubahsuai. Lebih baik beli baru je, lagi senang. Ark ark ark. Macam lah banyak nau duit kan nak beli-beli rumah?

Terima kasih banyak-banyak diucapkan kepada MIL sebab kalau dia takde, 3 minggu pun belum tentu lagi selesai ngemas kalau nak diharapkan kat ai dan AJ je berdua yang buat. Series, ai rasa macam nak menangis je, bila mula-mula masuk ke dalam rumah selepas siap diubahsuai. Dengan habuknya, dengan perobot yang bersepahnya, semak kepala otak menengoknya.

Dalam mengemas-ngemas tu juga, ai tetibe melalak. Muahahaha. Padan muka kat orang degil. Orang dah kata jangan panjat, nak buat juga. Hambik ko, krem sebelah badan dibuatnya selepas ai cuba panjat krosi nak betulkan langsir bilik. Series sakit time krem tu. Berjurai-jurai air mata turun walopun time tu suami and emi gelak-gelak je tengok ai. Effect dari kejadian tu, ai tak pergi kelas pada hari ini.

Dan,

Sedikit pesanan kepada mak enon, ai xde hapgred rumah jadik dua tingkat or lapan belas tingkat pon. Setakat tambah tile, cat sesiket dan tambah itu ini sesiket, rasanya, rumah ai masih di tahap bersederhana lagi. Lagipun, ai tak banyak duit macam yu, manalah mampu nak menandingi yu kan? So, tak perlulah beriye membuat perbandingan. =)

Ingatlah, sentiasa bersyukur dengan apa yang kita ada ye. Sebab kalau kita tanak dan tatau bersyukur, kita kena pulangkan kepada Dia.

4 ulasan:

  1. wah..cantik2...mak anon tu jelesssss... :)

    BalasPadam
  2. ain....actually komen tu org yg tulis semalam kat umah...tersilap masuk account hubby...haha, malu saja.

    btw, umah cantikkkkkk :)

    BalasPadam
  3. bunda:
    rumah kat mantin, rumah lama femili yg direnovate semula je. =)

    BalasPadam