28 Januari 2011

baby's thingy

cak!
haha. suka katun kiut ni. comel & noti je.

ekceli, ai tengah survey2 kat blog momi to be. tengok2 dorang nye preps tok sambut baby.
hepi dan rancak je masing-masing membeli itu ini. haishh, ai jeles!

=|
preps ai?
smpai sekarang ai tak beli pape pun.
kalo beli losyen baby pun, tu adalah tok ai pakai sendiri je lah.

masih awal lagi ke kalau nak beli barang-barang baby tu sekarang ea?
FYI, family ai dan Azreen sendiri tak bagi beria tok wat preparations sebab tanak kuciwa melanda in case kalau pape jadi di hari muka.
tapi bila fikirkan balik, takkan nak beli sekaligus nanti. bukan sikit2 barang baby ni. byk tau. kang tak cukup duit lak nak beli sume sekaligus dalam masa yang sama?

hmm, apa yang perlu di beli dulu dan apa yang boleh dibeli di kendian hari? tatau nak mula kat mana sebenarnya.

papepun, ai dah boh list baby's thingy kat sebelah tu sebagai rujukan tok ai beli pape yang patut. tengoklah nanti, kalau ada masa, beli dulu kot memane yg patut. =)

12 ulasan:

  1. hi...
    rasanya dh blh bli dh. kita doakan yang terbaik utk skrg n masa dpn. klu nak bli sekaligus bak kata u, mmg ler banyak. just bli yang btl2 perlu.
    i rasa safety pins tu xperlu kot, unless u nak pakaikan bby u dgn napkin kn.
    pepun all d best 2 u n huby.

    BalasPadam
  2. hi ain.. ikut ckp kwn2 n family i, dieorg lg prefer beli awl.. sbb blh beli sikit2.. klo nak beli skali gus susah..pastu ms tu keadaan bdn kte yg x larat nk jln jauh n kaki bengkak menyusahkan nak beli brg byk2..brg baby mmg byk nak kne beli. klo x beli mn yg wajib je dlu.

    BalasPadam
  3. macam kenal je list tue :D HEHEHE.

    ermm, I setuju dengan E*ein, sebab my friends n family pun ade yg cakap nanti dah 7months plus takut kita sendiri tak larat nak jalan byk sgt.

    so better beli sket2, beli yg kecik2 n yg penting2 dulu. yg lain2 tue,maybe leh KIV.

    BalasPadam
  4. ninomos:
    yep. ai pun rasa mcm tu juga. start beli sikit2 dulu.
    tq dear 4 ur advise.

    BalasPadam
  5. e'in:
    tu lar. rasanya ai akan cuba cari yg wajib je dulu. =)

    BalasPadam
  6. balkidz:
    hehe.
    akak dah ckp nak copy kan? =)
    tq dear 4 de list. senang nak rujuk.

    BalasPadam
  7. alah, sy ok je.
    kalau nak yg dalam versi excel pun boleh. bleh buat budget sekali dlm tue. bg email nanti dy email kan :D

    BalasPadam
  8. ain, sy rasa baik beli sikit2 dr skrg... hihihi, bkn apa, kot last minit bajet kurang nk beli itu ini kn, dulu sy amsyar 4 bln dlm peyut dh beli brg baby... huhuhu... insyaAllah... selalu doa yg terbaik utk bby kita dlm perut. moga selamat semua... amin... tu doa utk bby ain jgk ye... (^_^)

    BalasPadam
  9. balkis:
    tq ye. xpe, yg dah ada ni pun dah cukup dah. dah leh buat bajet sendiri.

    BalasPadam
  10. ma:
    iye, ai akan cuba beli sikit2 dulu.
    takot tak terbeli nanti kalo beli sekaligus.
    tq ma. =)

    BalasPadam
  11. dup dap dup dap rasanya ye...x nyabor nk tgok rope anak ain

    BalasPadam
  12. kak hani:
    kalo akak dupdapdupdap,
    ai ni lagi lah mcm nak meletop dada. =)

    moga semua kan baik2 saja hendaknya. amin.

    BalasPadam