05 Julai 2010

18 hari lagi

semalam, majlis berkampung selamat diadakan. tamat dlm pkul 4 lebih. setel la segala perbincangan antara mereka. perbincangan banyak berkisarkan tentang perjalanan majlis, pembahagian kerja waktu majlis dan lain-lain perkara berkenaan majlis. wakil pihak lelaki pun ada, iaitu bakal FIL. =) ketika diskasyen, ai & AJ tak gi dengar pun. while AJ dok kat pangkin luar rumah, ai sebok wat iklan jalan 2 3 kali kat situ. hajat di hati nak g menempel dok skali dgn si AJ tu, tapi bile fikir suara halilintar macik2 ai yang menengah dok kat situ, ai lupakan la hasrat suci murni nak g dok lepak dgn AJ. dapat jalan depan AJ & jeling2 pun jadi lar. =p

haishh, diam tak diam, tinggal 18 hari je majlis besar akan berlangsung. hurmm, harap semuanya akan berjalan lancar la, insya-Allah. siyesly, ai tatau cemane nk describe perasaan ai skrg. oppsss, bukan skrg je, sebenarnya dari 2 bulan yg lepas ai da ada rasa ini. serba tak kena. tok tutup rasa itu, caranya ai makan banyak2. bila makan byk ai kenyang, so takan terkenang segala rasa yang bersarang di dada. =[ Jujurnya, ai mengaku kat sini, yg sememangnya ai STRESS dengan segala persiapan tok majlis besar. Stress dari segi mental, fizikal, financial dan lain-lain lagi. Cuma, ai ni bukan suka menunjuk2, =p so, stress itu ai simpan la dendiam.

oke, lupakan masalah stress ai itu sekejap, meh kita update tentang bunga telor majlis besar ai. ai sgt puas hati dengan design bunga telor. =) tengkiu makcik sbb realisasikan bunga telor orang dulu-dulu itu untuk majlis ai. sgt olskul. senyum meleret bila ai tengok bunga telor itu berulang kali & tak sia2 ai ngamok2 dengan cina jual manik itu sbb hasilnya berbaloi2. dan, FYI, bunga telor ai ado 3 jenis ye. ni semua ibu punye kerja sampai bunga telor ada 3 jenis 2 kaler.

malam sebelum berkampung, feeling2 pengantin suda ai rasa bila ai dipanggil oleh abah di depan pakcik2 & makcik ai. hehe. *blushing. malu je bila semua mata tertumpu kat ko menantikan jawapan untuk setiap pertanyaan sambil nonton game jerman vs argentina. =p

malam tadi pula ai sendu. =,( memikirkan saat abah melepaskan ai ke tangan lelaki asing bakal suami ai itu nanti. 27 tahun ai hidup ni, ada 2 orang lelaki je la yang berkongsi gembira dan sedih dan menjadi kekuatan+pelindung ai iaitu Abah & dikwan. Skrg, kekuatan & pelindung ai akan bertambah menjadi 3.

kesedihan ai juga bertambah bila memikirkan apa yang telah ai tempuh tok capai segalanya sebelulm ini. ye, ai perlu tutup buku itu. tapi, ai manusia biasa, mungkin luka itu dah sembuh, tapi parut tetap ada. sampai mati ai takan lupa.

adoaiai, sedih! stop nulis. jangan ai nanges sedu2 time majlis nanti suda! =p

6 ulasan:

  1. jgn pikir sgt cik adik oi... kang hilang seri... risau bebenor... Insyaallah.. sumer ok... watie doakan semoga panjang jodoh n berkekalan hendknye... hingge akhir hayt....

    BalasPadam
  2. wah. don sad sad k.....btw, ada x bunga telor kaler itam?

    :P

    beby

    BalasPadam
  3. sue pink:
    tq dear.

    watie:
    hehe. tengkiu.
    tanak fikir pun terfikir gak. =)

    beb:
    okies.
    ada, bunga telor ko kawen nnt kaler itam ea. =p

    BalasPadam
  4. wahh...x lama lagi... aku tingin nk pegi.. tp aku skrg mcm ada phobia skit gi kenduri kawin.aku takut TERjeles ngn pelamin org..sbb pelamin aku dulu buruk amat...huwaaaa..

    BalasPadam
  5. nami:

    patot la ko tak bagi adres sbb ko tanak datang ea.

    ala, dtg je la. tang pelamin tu ko ignore je. plus, mjls kawen aku biase2 je bukan mcm mjls anak raja tu.

    BalasPadam