06 Jun 2010

Bad day!

1. balik dari kenduri rumah pakngah, alarm kete ikin tak berfungsi. *petanda untuk perkara-perkara buruk yang lain.

2. balik dari kelas, pulang ke rumah, xde orang. rumah kunci baikkk punya. nak masuk rumah tak boleh. kunci ai xde, dlm kete.

3. nak call emi, hp mati, bateri xcas. adoiai! gegas cari public phone, public phone boleh terima syiling 20sen je. tpakse malu muka tukar duit syiling kat org tunggu bas kat situ.

4. kerna terlalu marah sgt sbb emi balik kg tak bagi tau, nak masuk rumah xde kunci, teros maki emi dgn words 'babi'. *xboleh control bila balik penat2 dari kelas, perkara mcm ni terjadi.

5. nak kol AJ, tak ingt no. nanges. org kat bus stop jeling2. lepas nanges baru ingat no phone. *time tengah marah, otak tak leh pikir dengan waras.

6. nsb bek kak wa xbalik kampung, so dapat tompang tdo rumah dia. *sgt tak suke nyusahkan orang tompang2 tdo camtu. =/

7. g JJ beli pakaian dalam, sbb tinggal sehelai sepinggang je xdapat masuk rumah. ade satu kapel belek2 pakaian dalam bersama2. mereka sengeh2, manje2. tatau la da kawen ke blom. rasa mcm nak bagi penampar je kat dua ekor tu. yang lelaki tu pun satu, tak malu ke menebeng kat situ. bodoh.

8. g makan kat mamak, order lambat sampai. erghhh! hangen.

9. g tgok wayang pakai baju kurung. orang pandang serong.

10. bsoknya, lepas g facial, bateri hp mati lagi. g cari public phone tok kol AJ ajak teman makan kat mekdi sbb emi tak sampai rumah lagi. susahnya nak cari public phone kat nilai!

11. duit RM200 hilang selepas balik dari buat facial. =,(

12. dapat berita lembu untuk kenduri mati ditembak petir. =/

notalipscumel:

ai da mula fikir yang bukan2 disebabkan perkara 12. =/ lepas ni apa lagi?

15 ulasan:

  1. mak aih..dasat nye kronologi ko ni.....

    kalo perlukan bantuan aku, gtau je aku, insyaAllah aku boleh tolong and ikhtiarkan..

    dah dah..jgn pikir banyak perkara2 @ benda yang x elok.....

    cik beby

    BalasPadam
  2. huish.dalam 2 hari sume benda jd ke kak.sabar.ada la hikmahnya

    -gajahputih

    BalasPadam
  3. bie,

    dasat tok 2 ari yg lepas tu je. =p

    skrg da oke.

    ye, kalo aku perlukan bantuan ko nnt aku roger la. =)

    BalasPadam
  4. GP:

    sabar je la yg boleh dibuat. sabar kan seproh dr iman. =/

    BalasPadam
  5. sabar byk2 ye cik pink..kite senasib...ditimpa malang berganda...
    duit hilang RM 200?? byk tuh...buleh cat bumper keta kite...huhu
    lembu mati tu anggap je ajal lembu tu dah sampai..jgn pikir ape2 yg merunsingkan ..minta doa byk2 supaya semua berjalan lancar nanti...

    BalasPadam
  6. mis linda,

    =/ ye tngah sabar.

    tapi, tuhan je la yg tau cemane dlm hati ni =,(

    BalasPadam
  7. sabar je la ek...tu la dugaan tuhan...
    p/s : yg paling akak x leh terima lembu mati kene panah petir...sgt x sedap ati...

    BalasPadam
  8. sabar byk2 ain..dugaan sebelum hari berlangsung..insyaallah Allah permudahkan semuanya...

    BalasPadam
  9. banyak2 bersabar yer, dugaaan je semua tu..btw takleh ke lelaki menebeng kat tempat bra/spender? laki ku sll je follow ke mana saje isteri dia pegi dlm kedai..harapnya takde la kena kutuk..huhuhu~

    BalasPadam
  10. kak mai:

    kalo akak tak sedap ati, ai ni lg la juta2 kali tak sedap atinya.

    =/

    BalasPadam
  11. dik sabar jelah eks...dugaaaaaannnn

    ~makgajah

    BalasPadam
  12. bittersuwit:

    tak salah kalo nak ikot tapi tak payah la over camtu.

    siap kluar dialog bagai:

    "tak cantik la tu, xsexy"
    "tak seswai, tak mantop!"
    & adalah dialog2 miang2nye lg..

    cukup la tok dialog mereka dua dengar sudah, ni smpai nk bg org len dgr semua.

    sbb tu ai nyampah sgt.

    BalasPadam
  13. harus dimeluatkan klu siap berdialog gitu :D

    BalasPadam