01 Julai 2016

Report card day Iman Raneeya

Besar dah kak Iman. Siap ada report card lagi.
So, semalam, I wakilkan kat Dedi dia la pi ambil report card di tadika.
Membebel Azreen sebab bila kat tadika, semua yang datang mak-mak, dia seorang je bapak!
Haha. Lantak, I malas nak keluar di time panas buta.

Touching weh, tengok report card anak sendiri.
Dah boleh berdikari siap jawab exam lagi.
Seumur 5 tahun dah ada report card.

Alhamdulillah, keputusan kak Iman ok je semua.
Tak paksa-paksa dia pun suruh score semua subjek.
Cuma pesan kat dia, kakak nak ujian nanti, kakak kena jawab sendiri tak boleh tengok kawan. Kakak kena buat sendiri tau.


Kak  Iman's first result exam. Anak pertama kan, semua mak ko nak boh dalam blog. Tengok tang adik-adik nanti, ada tak diorang punya result pertama exam. Kahkahkah.

Overall ok la walaupun tak semua dapat  markah penuh. Kena usaha lebih kat Math kalau tengok keputusan ujian ni.

Ikut cikgu, Kak Iman excellent dalam hafazan. Hafazan surah dia dah sama level dengan kanak-kanak yang umur 6 tahun. Alhamdulillah.

Yang ini, bila ditanya, kenapa soalan yang pertama salah. Dia jawab, kakak dah kira banyak kali la Mami. 7+2 memang lapan. T___T

Adoi la anak. Mungkin dia nervous kot jawab soalan nombor satu. Tapi mak ko ni touching tengok jawapan yang salah tu. Siap rasa exam lepas ni, nak pergi tolong jawabkan sama je. =p


Alhamdulillah, keputusan ujian Iman Raneeya memuaskan je di mata I. Nak high expectation pun, baru tahun ni hantar kakak tadika. Budak lain masuk tadik umur 4 tahun, kakak, 5 tahun baru Mami hantar. Takpelah kakak ya. Pelan-pelan kayuh. Lama-lama nanti ok.

4 ulasan:

  1. oklah tu mummy.. ok sangat.....

    BalasPadam
  2. elehh terer la tu dari markah math mummy ko dulu raneeya oii...
    nak tau berape meh pm acik santek..
    bwahahahaa

    BalasPadam
  3. bebudak skrg ramai yang parents hantar awal kan. I plan nak hantor Lihin next year (4 tahun), tapi taktahu ler. tengok mcm mana. dia still dgn pampers and susu botol lagi tu. kalau hantar pun nak suh dia pandai bergaul je T_T

    BalasPadam