27 Jun 2016

Team Merahnya Mak Ngah!


Alhamdulillah, semua persiapan raya  budak-budak dan bapak budak siap dah.
Dalam malas-malas nak berjalan bawa badan, tapi bila sampai je Mall, eh automatik jadi cargas!
Women kan!
Women dan shopping mana boleh dipisahkan.
Haha.

Mood nak raya memang tak berapa nak ada, sebab lagi rasa nak cepat bersalin dari nak raya.
Tapi, kita cuba adakan juga lah sebab dah berpenat-penat puasa, takkan tak mau raikan kemenangan kita berpuasa di bulan Syawal yang mulia.

Apapun, i dah tanamkan dalam kepala food hunting I untuk raya ni:

1. Lemang periuk kera dan rendang daging siat Ibu masak
2. Ayam masak merah dan kuah lodeh mak mertua
3. Nasi Impit kuah kacang makcik sawi
4. Ketupat palas kari daging dak Affa
5. Harap sangat dapat jumpa laksa johor yang sedap
6. Laksa Penang Akak Linda
7. Makan tart nenas  banyak-banyak
8. Pergi jamuan raya, open house sebanyak yang mungkin
9. Sambal bali Mak Itam Lina
10. Dapat makan tapai, tapi takut nak makan sebab takut terberanak

Haha, kan main nafsu makan mak buyung.
Almaklumlah, nak berpantang tiga bulan nanti kan, so, kita makan cukup-cukup sampai senak perut, sampai tegak duduk.

Persiapan raya dah settle, sekarang ni, tengah basuh baju baby lak buat sikit-sikit dulu. Harapnya, minggu last raya puasa ni, settle lah basuh baju baby, ubah perabot bilik tidur dan buat kuih raya sikit, Insha Allah.


5 ulasan:

  1. ya ampunnnn, kemain list food hunting ko nok...hahaha...

    BalasPadam
  2. yeayyy nak baby!!!

    **simpankan lemang periuk kera sket...


    BalasPadam
  3. hebat tu lists dia..

    semoga berjaya dan selamat melahirkan.

    BalasPadam
  4. Karang sblm brsalin berdiri elok2 depan cermin tu yek,
    agak2 brape puluh kilo plak target nk buang lps bersalin, ekekeke, lariiiiiiiiiiii~

    BalasPadam