16 Jun 2016

Persiapan hari raya.

Eh, ni gambar raya tahun lepas ni!
Insha Allah, tahun ni lepas raya bakal berlima pula
=,)


Tahun ni sebab takde pi tempah baju raya,
So, feel nak raya tu macam ada takda je.
Tambah pula kalau tengok baju raya online semua size macam memang dibuat untuk orang-orang badan lawa je, lagilah mak buyung terus down rasa macam nak raya dok rumah je.
Haha.

Itu pun nasib husband dah pilih warna tema tahun ni, lagilah tak fikir apa-apa dah. Beli je lah baju siap nanti ikut warna tema. Memang takde baju sedondon ibu dan anaklah juga tahun ni. Maafkan Mami Iman Raneeya. Tak boleh nak pakai baju sama pesen.  Berkemungkinan, size untuk Mami macam nampak memang takde harapan je. Kena sarung jubah jelah.

Ikut husband, dari sebelum raya dia dah ajak beli baju raya budak-budak.
Tapi, rasa macam tak best pula shopping raya tanpa berkumandang lagu raya.
Rasa tak best kalau tak bersesak-sesak kat jalan TAR tanpa nikmat letih berpuasa.
Nak beli baju raya kena ada feel raya!
Kahkahkah.
Kan main!

Ni husband tanya lagi, bila nak pergi beli baju budak-budak.
Bersungguh betul menanya. 
Nak beli baju budak-budak atau bapak budak yang nak beli baju baru ni?

Tak tahu nak cakap bila nak pergi, sebab badan dah besar, pergerakan pun dah cam terbatas, eh, terus rasa malas! Dan-dan juga rasa menyesal tak beli sebelum puasa haritu. 

Tengoklah nanti macam mana. Walaupun budak-budak ni tak berpuasa, haha, tapi hari raya, keutamaan tetap pada diorang. Akan cuba juga cari masa, Insha Allah.

Cuma, niat husband nak pi KL, pi jalan TAR sambil nak feeling-feeling raya tu, diharap lupakan jelah ye. Kang terberanak kat sana, dapat pula anak warga Kuala Lumpur kang. 
Kita pergi yang dekat-dekat aja sudah.

Harap-harap I tak lupa juga shopping kelengkapan untuk yang dalam perut. Memanglah baju abang kakak banyak yang ok boleh di pakai lagi, tapi nak sambut orang baru kan, at least ada la juga barang-barang baru untuk IR the third.
;)


2 ulasan:

  1. tahun ni aku bli on9 aje utk aku ngn fatih. Abaya murah2.
    ko tgk FB Jubah Budget Plus size.
    boli kat dia aje.. mak ngn anak bawah 150 dah dapat.
    tgal baju melayu yg lelaki aje kena pi carik yang siap jugakkkk..
    hehehe

    BalasPadam
  2. Shopping jangan tak shopping.. ehehe

    BalasPadam