08 April 2016

Lelaki-lelaki saya!

Mari mengingati peristiwa-peristiwa penting untuk lelaki-lelaki I. Haha.

31 Mac 2016 - Birthday Abah



Perempuan ni, yang betul-betul boleh faham dia, seorang ABAH dia, seorang lagi suami dia. (Azreen Jamian, 2016)

Of course la kan!
Kepada lelaki pertama yang ku kenal sewaktu pertama kalinya melihat dunia, yang mengiqamatkan, yang kenal baik buruk, sumbing rompong, cantik molek anaknya,
Selamat panjang umur Abah!
Semoga sentiasa diberi kesihatan yang baik, semoga gembira dan bahagia sentiasa, dan semoga segala impian menjadi nyata.
Terima kasih kerana telah membesarkan kami sehingga menjadi sebegini 'besar'

Ikhlas,
Geng diabetis abah, hakak cantik

Copycat ucapan kat FB je. I post kat FB sebab I tahu, abah suka stalk FB anak-anak dia melalui akaun FB ibu I.
Haha!


2 April 2016 - Birthday cinta hati beta.

Kan mainnn!
Fefeeling manja-manja tulis cinta hati beta kat blog. Kat rumah,  kau aku, I you je.
=p

Tahun ni, tak plan apa-apa nak meraikan mamat ni. Nak ajak makan luar kang, segala tok nenek tak boleh makan.  Nak beli kek, pun dia tak makan. Nak masak best-best, eh semua yang dia tak makanlah. Tak makan manis, tak makan nasi, malas den nak layan!

Makin lama kahwin, makin banyak lak songeh. Dulu semua telan je. =p

So, kita hire je Surprise Planner Lea_Yaya_ Chocolate_ Bouquet pi menterkejutkan birthday boy.

Satu hari awal I terkejutkan dia sebab 2 haribulan tu dia kena kerja. Terus malu kat office sebab dapat belon dan chocolate time kat office.

Malam pula, kita beli sate. Tu je protein yang dia makan. Malam lagi?
Haha. Hadiah kasih sayang lah kita beri. Teeeettt!
Kahkahkah.

Ko kalau tak sabotaj gambar aku memang tak sah kan Azreen! Erghhhhh ~ kata Ain dalam hati
Kepada ex-Boyfriend, teman sepergaduhan, suami yang disayangi, Dedi kepada anak-anak I,
Selamat ulangtahun kelahiran yang ke 33 tahun ya.
Semoga panjang umur dan diberkatiNya selalu.
Semoga sentiasa sihat dan dapat bantu-membantu buat kerja rumah dan jaga anak sesama ;)
Semoga sentiasa dimurahkan rezeki.
Semoga sentiasa happy dengan saye haha
Ok dah. Tu je.



1 April 2016 - Iman Reezqy masuk taska semula

Maka, bila dah tukar taska dia ke tempat lain, meh la kita hadap drama air mata lagi. Hari kedua ke taska, dengan Mami sekali meleleh air mata. Hoiii, tak tahan sungguh bila tengok anak meraung ditinggalkan.



Ni gambar Day 1. Mula-mula dia happy je sebab ada playground ni. Sekali, bila suruh masuk, terus meraung, melalak-lalak nak Mami.

Maaf ya adik abang sebab awak kena berdikari sedari kecil lagi. Mami pun tiada pilihan lain.

Hari ketiga ke taska, cikgu inform, dah tak nangis dah. Alhamdulillah. Hari keempat pun dia ceria je pi taska. Lega hati Mami nak oi. Cikgu siap puji Reezqy pandai bawa diri, makan pun selera siap minta tambah. Hamboiii Reezqy, kan main ya!


Alhamdulillah, terima kasih Allah.
Terima kasih untuk semua yang dipinjamkan, kesayangan dan kegembiraan.
Alhamdulillah.
=)



1 ulasan:

  1. happy birhtdya lelaki lelaki awak ;) terutama abah ;)

    BalasPadam