22 Januari 2015

Aktiviti hujung tahun: Doa selamat dan BBQ

Sejak Nenek I terlantar sakit ni, memang takdelah nak buat aktiviti jalan-jalan atau sukaneka. Paklong I tak bagi sebab kalau buat pun bukan Nenek I dapat tengok apatah hadir sekali. Oleh itu, kita tukar ke aktiviti doa selamat dan makan-makan je sudah. Janji dapat berkumpul satu keluarga.

Seperti biasa, si tukang plan adalah I, si urusetia pun adalah I dan semuanyalah, I yang kena mulakan. Kita Lillahitaala je lah berbakti untuk keluarga dan, bila time I minta duit, meh bayar semua. Haha.

Untuk BBQ kali ini, I sponsor kambing yang sedap nau nau hingga menjilat jari. =)

Daging kambing yang sedang dibakar.

Banglong sponsor kepah.



As usual, sebelum makan, ada tahlil sikit, doa selamat, dan seperti biasa juga, Abah lead the dua &tahlil.
Makcik I yang kat atas katil tu baru lepas operate. Kot korang selalu rasa sakit perut tu, sila pergi check dengan Doktor ye. Jangan malu dan segan supaya takdelah terkejut terima berita ada batu dalam hempedu dan jam-jam tu juga kena operate. Doktor tu manusia, tak payah takut-takut. Eh!

Dulu I tak suka  bendalah ni. Nak makan pun tak reti.Tapi lama-lama, eh jadi suka lak. Tu orang tua-tua kata, jangan tak suka-tak suka, nanti lama-lama jadi suka siap selalu singgah blog lagi. Haha.

Tukar bakar of the day sampai habis majlis. Tq Dikwan ;)



Husband, adik lelaki & cousins

Urusetia dengan adik beradik dan cousins

Seiring dan sejalan, sama-sama membesar di tengah jalan. Haha.

Wefie dengan dulang kat belakang tu.

Udang, sotong dan beberapa jenis haiwan lain lagi turut sama menjayakan Majlis  BBQ kami.

4 ulasan:

  1. Dapnyaaaa kupang yang akak tak suka sangatttt tu. Hahahaha. Kambing tu pun , kenapa macam hmmmm. Telan air liur jela. T_T

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ehh, akak dah suka la kupang tu. Sodap!

      Padam
  2. sedapnya...semua comel2 dalam photo wefie

    BalasPadam
  3. bestnya...meriahnya...
    aku pun tak berapa gemar makan kupang nok..huhu...

    BalasPadam