17 Oktober 2014

TTC dan kopi HKCC: Testimoni Pengguna

14/10/2014
26 minggu
Trimester 2
98 hari lagi sebelum EDD 20 Januari 2015
318 days happily married

Caraku TTC minum HKCC kopi mengandung dan cara elak kaki cramp masa mengandung!

Selepas entry Period tak teratur pun boleh mengandung dan 10 amalan TTC ku, ramai yg Whats App/ Msg tanya pasal kopi HKCC yang aku minum dan ude-bak minum CCFM. Ada tanya penting ke kopi tu, ada cakap tak biasa minum kopi takut pening, ada kata tak minum tak boleh ke kopi tu, dan ada jugak terus order ingatkan aku jual.



Tak... Tak... aku tak jual, kalau nak beli buleh direct contact Puan Umie 016-6603741 atau ke http://nuqmanscollection.blogspot.com/

Sebab ramai jugak dok tanya kan, meh aku terus kat sini aku bagi LIVING PROOF testimoni kesan minum HKCC, CCFM dan SKBP semasa proses TTC dan sepanjang mengandung.



SKBP + CCFM

1. Hilangkan masalah PCOS, period tak tetap dan senggugut

Ok memula pasal kes period tak tetap aku tu, kan aku cuba repair dgn minum HKCC ni jugak, bila minum HKCC, period jadi elok cantik je. Alhamdulillah habis kotak ke -3, dgn izin Allah, aku pun mengandung.

Bagi aku, HKCC ni betul-betul repair kesuburan. Kes ni terbukti bila kakak aku sorang ni ada gak masalah PCOS, siap period style suka datang banyak hari, bayangkan la ek. Bila aku kenalkan HKCC, dia start minum HKCC dua peket, macam biasalah aku dlu pun lps minum HKCC jer, period dah takde senggugut tapi keluar ketul-ketul.

tapi kakak aku ni, pas minum HKCC, period jadi takmo stop pulak! asey, lpas consult dgn Puan Umie yg aku beli hkcc tu, katanya tu proses nak cuci period2 yang tertinggal kat dalam tu, aku pun fikir macamtu sbb memula aku period lps minum HKCC tu, period datang ketul2,

tapi sbb dia dok risau, Puan Umie pun suh stop pengambilan kalau risau memudaratkan sbb mungkin tak rasi kan.....

pastu kakak aku ni dia pun pegi la check ngn pakar kat hosp pantai bangsar, siap warded la sbb doctor nak amik tisu kat dalam tu nak check masalah dia, sblm ni banyak hosp dah dia pegi, tapi doc xdpt kesan ape masalahnye kan. lpas dia warded tu, doc pun cakap la psal salur darah dia besar, pastu telur pun tak brapa nak cantik, telur tak membesar dgn elok akhirnya luruh jadi PCOS! doc siap suh dia stop minum kopi..

okla kakak aku pun stop HKCC, siap pergi berurut pulak, makcik urut cakap peranakan dia jatuh (sebenarnya retroverted uterus).

tapiiii yang degilnya pulak, walaupun doktor tak bagi minum kopi kan, dia degil, DIA MINUM JUGAK HKCC tu.....

gud news nya, bila dia recheckup dgn doktor (selepas sambung minum HKCC), doktor cakap bulan tu telurnya elok cantik..

Alhamdulillah...dgn izin Allah, asbab HKCC masalah PCOS dia elok, pastu bila stok HKCC dia habis, dia stop2 pulak.. pastu period dia kembali gila, terus mintak stok kat aku sbb dia tau aku suka beli banyak2 wat stok untuk minum masa ngandung ni...

siap cakap "aku nak la HKCC tu, period dah jadi gila balik dah...." hahahaa... tula, benda dah elok2 baru start nak skip2 plak kan... :)


2. Bukan musuh kepada caffien intolerance!

Fikir2 balik memula dlu sblm nak beli mmg aku teragak-agakkkk sangat, sbbnya satu je, aku ni mmg tak buleh minum kafien, teh tarik ke, kopi ke, mst akan berdebar2, xleh tido malam, pening kepala, migrain semua lengkap. mmg aku ada caffeine intolerance.

tapi magicnya dgn HKCC ni takde smua masalah tu kat aku , memula ingat nak beli trial pek. pastu aku branikan jela beli 3 kotak terus cod kat putrajaya..

SEDAP woi! 1st time aku minum kopi sampai habis, biasanya sehirup je kopi ude-bak beli pastu jadi 'gila' sendiri sbb pening kepala.


3. Migrain aku dah takde atau bleh kata hilang!

biasanya hari2 akan rasa migrain sampai perit urat mata, tambah2 lagi kalau drive tgh panas, pergh lagi la menjadi2, tapi aku prasan pas minum HKCC ni migrain aku hilang!

tapi bila ngandung awal2 tak digalakkan minum HKCC ni sbb kan ada kandungan herba, bila dah lepas 4 bulan leh la minum balik speket tapi selang 3 hari..

aku masuk je 5 bln lebih, leh kata hari2 atau selang sehari minum je HKCC ni, sbb membantu hilangkan migrain ngn bagi tenaga, dah macam ketagih u noe.. haha


4. Tumit kaki yang kasor2 tu jadi bersih, takde merekah2 bagai dah!

ni memula ude-bak yang prasan kat kaki dia lpas dia minum CCFM. Sebelum ni, tumit kaki dia sebelah mmg ada problem menggelupas, ttbe pas dia minum CCFM baru sminggu camtu dia msg bagitahu tapak kaki yang menggelupas tu abeh bersih licin!

aku trus tgk tapak kaki aku plak. eh eh hak aa la., licinnnnnn takde kasor2 tu, kolagen kannn. harussslaaaaa repair2 dari dalam..... tak payah nak sapu2 minyak ke pegi bersih2 kan kaki ke kannnn.. senang kojo den!


5. Mengandung, yang ni membantu part repair kesuburan

tak semestinya period korang tetap, telur kat dalam tu size nya elok dan membesar dgn cantik kan?

kat dalam kita tak tahu cemana, so ikhtiar aku utk repair period memulanya, alhamdulillah bonus mengandung, asbab HKCC, telur cantik, sesuaila utk TTC semua


4. KENYANG!

magic2yang aku dpt jugak bila minum HKCC, kalau kat opis tak sempat nak gi bekpes sbb kalut nk siapkan keje kan, aku mnum HKCC ni sgelas bancuh panas2, hilang ngantuk...

mmg bertahan sampai tengah hari, kadang2 sampai kul 2 petang baru start lapar. mmg sesuai buat diet, stakat ni kesan diet yang drastik kat aku takdelah, sbb aku mmg bukan minum utk diet kan... kalau browse testimoni HKCC ada yang dah kurus sbb minum HKCC ni..


5. TENAGA!

100% aku percaya leh jadi energy-pack! sbb sangat terbukti kat aku. Kalau to-do-list aku utk esok mmg pack dari pagi sampai malam. mmg aku plan sesiap dah bangun je pagi nak bekpes HKCC, utk spare tenaga sepanjang hari.

1st try utk yg buat aku sangat percaya HKCC-CCFM-jadi energy-pack ni, masa ude-bak ajak pegi Honda Day kat Sepang baru ni,

bayangkan uda bak set masa bangun jam 0445h sbb nak kumpul kat rnr sri kembangan tu jam 0600h. dok ngandung2 ni aku pikir la ada ke tenaga, larat ke nak stay sampai malam aktiviti haritu kan..

ok2 , siap je sblm gerak, aku bancuhkan ude-bak CCFM, aku minum HKCC dalam keta... kesannya, tak ngantuk satu hal, aku ngn ude-bak takde rasa penat, lebih kurang jam 2200h macamtu baru la start ngantuk2 sket, rest dalam keta, pastu sambung club-parade plak kat SIC , jam 0200h esoknya camtu baru sampai umah balik!

ha amekaw, energy mmg tinggi lah lpas minum HKCC ni... ude-bak siap puji "bagusla u ngandung2 pun tak komplen penat dari pagi sampai ke tgh pagi...."

aku cakap aa terus, ha tu la minum HKCC ngn CCFM kan pagi tadi....

Kali kedua plak test HKCC-CCFM sebagai energy-pack ni masa jadual kitorang fullday baru-baru ni,

pagi kul 0900h pegi shah alam ada kenduri, pastu pegi kg msia tambahan amik dmax, lpastu balik setiawangsa hantar honda, pastu dari setiawangsa pegi sg pelek, sepang amik stok jualan kerepek, teruskan pegi sunway plak amik barang keta, pastu balik setiawangsa loading kerepek, pastu pegi kg msia hantar dmax, pastu kul 2300h macamtu baruuu sampai setiawangsa balik!

awal2 sblm kua umah aku bancuh HKCC ngn CCFM sbb nak spare tenaga, TERBUKTI, mmg haritu tak rasa penat yang sampai nak ngamuk, bila ngenangkan jarak tempat yg pegi haritu mmg boleh pengsan gamaknya

Susu kambing SKBP pulak, aku start minum ni pun sbb takleh nak minum susu tepung ibu ngandung tu. lepas google2 ramai suggest susu kambing..

aku lak ada la beli susu kambing yang fresh, adoi tak buleh minum gak sbb dia punya bau, tapiii dgn SKBP ni , nak minum senang je sbb takde bau, rasa pun takde, minum sejuk2 pepagi, shake je dalam bekas, minum sebelum pegi keje. SETEL!

Alhamdulillah, stakat ni takde kaki cramp macam memula dlu aku tak minum susu atau makan pil kalsium , kaki mmg cramp abes, nak jalan pun sakit yang amat.

bila start minum SKBP ni takde dah malam2 rasa kejang kaki, simpul biawak ape smua tu..

so bagi sesapa cari susu, takpayah la minum susu lembu tu lagi, meh tukar minum susu kambeng plak....


Kalau nak tau lebih lanjut pasal HKCC, CCFM, SKBP nih, leh terus contact ngan Puan Umie 016-6603741 ni ok. consult je ngan dia psl minuman magic nih!

p/s: Dpt berita gembira hari ni, kawan aku bln lepas dia follow amalan TTC yang aku share tu kan,

ehem, hari ni dia test UPT dah POSITIF! Alhamdulillah rezeki Allah bagi.. aku pengantara je tunjukkan cara yang aku buat berjaya, dia buat berjaya, jom reramai follow insyaAllah berjaya gak...


Mak,
1700h


SUMBER

Tiada ulasan:

Catat Ulasan