03 September 2014

Cara simpan plastik.

I ada terbaca tentang cara simpan plastik ni tapi I tak ingat kat mana. Kalau tak silap I bloger tu tanya, korang simpan plastik macam mana?

So, kat sini I nak share lah cara simpan plastik. Tapi bukan i lah yang praktikkan. Ianya adalah  cara BFF I, yang pada pandangan mata I nampak sangat kemas dan tak semak mata memandang. Haha.

Kalau korang rajin dan nak nampak comel je plastik-plastik bungkusan tu, sila cuba ini.


1. Sediakan plastik.
2. Lipat tiga jadi panjang macam tu.
3. Di bahagian hujung yang empat segi, lipat plastik tu jadi 3 segi.
4. Ulang lipat 3 segi tu, dan tinggalkan sedikit hujung plastik.
5. Bahagian hujung tu selitkan lah di ruang yang ado.
6. Siap.

Faham?

Lepas dah siap lipat tu, korang boleh simpan dalam bekas bertutup or kat mana-mana je lah simpan ikut suka.

3 ulasan:

  1. i pon lipat plastic mcm ni.. senang sket..kecik dan kemas jer...

    BalasPadam
  2. kreatifff! nanti kita try buat jugak. thankssss share :)

    BalasPadam
  3. Hehehe... I simpan plastik dok masuk je dlm plastic besar haha

    BalasPadam