19 Ogos 2014

Salah ke letak gambar dalam blog?


Ewah-ewah, kemain!
Gambar siapa tu?
Cuba perhati cepat!

Tah apa lah yang diorang suka gambar ni sangat pun I tak tahu.  Kalau dulu KES INI, sekarang dapat kes baru pulak.



Hmmm...

Ikut hati I, nak remove je gambar itu dari blog I  sebab frust ok, gambar kita digunapakai sesuka hati. Tapi photog I cakap, jangan kak. Itu hak peribadi kita, diorang yang salah sebab pergi curi. Lagipun kat gambar tu ada watermark pun dah letak takkan diorang tak nampak.

Ramai juga yang suruh saman sebab kes gini, tapi tulah. Yang bercakap tu sekadar cakap je lah without suggest cara dan bagaimana. I bukannya ada experience nak saman-saman ni. Setakat terima saman speed trap tu adalah :p Pergi bayar je then settle. Tapi ni, nak buka kes, nak pergi saman orang, hoi, tak pernah dibuat seumur hidup!

Any idea atau cara kawan-kawan?
*_*

3 ulasan:

  1. rasanya pertama,awak perlu melantik peguam. (pergi ke pejabat peguam dan buka fail). pastikan maklumat yang ada lengkap. prosedur kemudiannya awak boleh tanya kepada peguam. boleh je tanya kawan-kawan yang kerja sebagai peguam atau kat pejabat peguam sebab kadang-kadang ada pejabat guaman tu diaorang handle kes kemalangan sahaja, ada kes perumahan sahaja dan lain-lain. harap dapat membantu. :)

    BalasPadam
  2. http://inmyhumbleopinion2408.blogspot.com/2012/12/tuntutan-di-mahkamah-kes-kes-sivil.html

    terlupa bagi link untuk rujukan tadi :)

    BalasPadam
  3. sian ko. lps ni watermark kena melintang atas gambar tros la agaknye. makin melampau pulak

    BalasPadam