20 Ogos 2014

Apa khabarmu suami?

Semasa di Johor haritu, hari ketiga baru I call buat-buat tanya khabar suami dan anak-anak bila I takde. Haha. Kejam kan?

Bukan nak bertindak kejam, tapi tak nak ganggu kosentrasi I nak hadap game dan nak bagi ruang pada suami dan anak-anak BERAMAS mesra. Haha.

Hari kedua berjauhan, Azreen send gambar ni dengan sekeping lagi gambar dia pose melantak tahap gaban macam dah tak makan sepuluh hari. Tengok Iman Raneeya, muka memang ceria gila macam takda pape je. Mummy ada dia ok, Mummy takde lagi dia tak kisah apa. Tengok muka adik? T____T Sayu je hati melihat gambornya dari kejauhan.

Adik, hari pertama dia ok. Tidur lena. Hari kedua, dia mula buat perangai. Hari ketiga, lagi melalak di malam hari, malam keempat, sama juga masih meragam. Malam kelima, I hanya mampu cakap kat Azreen, sila bertahan. Haha.

Hamboi hamboi kakak! Kemain. Time ambil I haritu, dia siap cakap, Mummy pergi naik bas tak ajak Iman pun. Mummy  best je naik bas. Nanti Iman nak naik bas. Naik bas best. Tu jelah dia ulang. Best bas, bas best.

See, suami siap nak EL! Bukan nak je, memang di EL Isnin tu. MIL siap cakap, Azreen tak tidur sebab si Reezqy memang meragam satu malam. Dekat-dekat nak pukul 4 baru si adik tidur. Haha. Kesian husband I tapi nak buat macam mana, I tiada pun atas tuntutan tugas, bukan pergi berjimba-jimba.

Turunnya dari bas hari balik tu, Azreen dah tunggu sesiap tepi jalan dengan the Imans. Touching sangat haritu bila tengok adik sebab dia siap tenung I lama, mungkin nak recall balik kot siapa pula perempuan cantik kat depan dia ni. Haha. Lama dia tenung, lepas tu senyum malu-malu adik lari kat I. Halahaiiii adik!

2 ulasan:

  1. Alahaiii sedih sangat muka adik tengok mummy dia takde. T_T

    BalasPadam
  2. tiag tiga kita geram! huhu

    BalasPadam