04 Mac 2014

GCB's BBQ

Alhamdulillah, Sabtu lepas berjaya juga jadi organizer untuk majlis BBQ GCB yang dah berkurun plan. Haha. Mula-mula macam tak berapa nak yakin juga nak jadi organizer sebab rumah kami tu dah le comel lote macam tuan dia, tapi lepas godek sana, godek sini, berjaya jugala adjust kedudukan mana yang patut.

The proper invitation.

Tuan rumah, menunggu tetamu datang. Si Iman sekarang, kalau nak disuruh bergambar, memang tak pernah nak senonoh muka dia.

GCB, Geng Cantik Berseri =) =) =)

Sekitar majlis. Gambar yang tak berapa jelas semuanya Koyam yang capture. Tuan rumah memang tak sempatlah nak ambil gambar. Haha.

Si suami bako, si isteri makan. Sedap oiii. 

Ayam yang di bawa oleh Koyam.

Hoi, menu of the day. Kambing yang super sedap. Rugi oo tak makan kambing. I memang ngadap benda ni je lah ambil tiga empat kali bangun duduk makan.

Menu-menu lain yang ada.

Ikan pun ada, tapi yang dibakar seekor je. Yang selebihnya, Koyu ambil seekor, I pun ambil seekor. Thank you Konee sponsor ikan. 

Makanan. Memang ketat perut malam tu melantak. Macam-macam ado. Apapun,Alhamdulillah dapat merasa spegetti koyu yang sedap yang amat tu. Siap tapau balance yang tak habis, lepas tu ngulang makan pagi  besoknya pula.

The lelakis dan kekanaks.  Memang riuh la hoi malam tu. I risau kena sound je dengan Atok sebelah sebab sebelum ni, Atok tu pernah sound jiran selang sebuah rumah yang bising. Lagi bertambah risau bila tengok rumah Atok tu pukul 9 dah gelap which means dia dah tidur. Tapi Alhamdulillah, takde pun kena sound sampai selesai majlis.

The kekanaks and toddlers. Memasing bila dapat toys pandai bawa diri.

Last but not least, the tuan rumah. 

To GCB lepas ni, jangan dah bawa menu sambil ada rasa, ishhh, tak cukup banyak tu, sikit tu. Kita kena kurangkan mana yang patut dah. Biar sikit, makan  berebut-rebut, baru sedap. Tapi even berlebih pun, baguih juga sebab besok nya pula boleh dibuat sarapan.

To GCB dan ahli keluarga juga, terima kasih banyak-banyak ye sudi datang rumah kita. Next time kalau rasa nak tengok rumah banyak benda pink, silalah datang lagi. Kahkahkah. Apapun, bagi pihak suami dan anak-anak, I minta mahap lah ye mana ada yang terlebih dan terkurang.

To Kokin yang tak dapat join last minit sebab ada saudara meninggal dunia di Johor, sabar ye. Nanti-nanti kita repeat lag.

Till we meet again. Next time rumah Kokin pulak kan kan kan?
=)

6 ulasan:

  1. bile lah pulak aku dapat makan kat sinun ni yeee??....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alah, macam tak pernah datang lak ko kan

      Padam
  2. kahkah aku teringat laki ko dok pegang muka raneeya masa nak amik gambau kat umah aku hr tue

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kannn, sampai kena pegang kepala baru dia berkelakuan senonoh

      Padam
  3. kalaulah ai joint kaaan...semua telah ditentukan olehNYA
    terimalah qada' qadar dgn hati terbuka
    ada hikmahnya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada hikmah kak Dia tak bagi berjimba-jimba. Sabar K.

      Padam