21 Ogos 2013

One born every minute UK @ channel 709


Walau 10 kali pun kau bersalin, takut tetap ada, sakit perit takkan sama.

Haha. Itu falsafah I tentang bersalin. 
=)

Korang pernah tengok cerita kat atas  ni?

I tahu cerita ni through kawan. Dia suruh tengok time ada satu kes yang seorang nak bersalin dalam air, lagi seorang nak bersalin tapi OKU. Sejak tu, I memang jadi tebiat lak tengok cerita ni selalu. Haha.

Bukan apa, sambil tengok sambil teringat debar-debar time bersalin sendiri gitu. Cemasnya, sakitnya. Hailahai. Tok yang tak kawin lagi, tengok lah cerita ni. So, ko akan tahu, cemane siksanya  nak bersalin tu. 
=,(

Suami yang 1st time tengok I bersalin anak kedua haritu pun, lepas dia tengok, terus keluar statement, tak payah pregnant lagi lah lepas ni dah. Punyalah trauma konon sebab tengok siksanya lahai nak bersalin.

Sakit memang lah sakit. Tu tak boleh nak elak.
Tapi, lepas je tengok muka baby, semua sakit tu  hilang macam tu je.

Ada orang tu,
Tak nak bersalin lagi lah, takut lah, tak nak dah lah,
tapi,
nama Iman Madeena dan Iman Mukhreez dah pilih siap-siap kan main.

Kahkahkah.

4 ulasan:

  1. betul tu nok, dua kali bersalin, dua kali sakitnya lain...
    bila dah bersalin first tu, lagi cuak bila nak bersalin yg kedua sbb dah tau sakit dia mcm mana...huhu...

    selamat hari raya dear!!

    BalasPadam
  2. pnya eksaited kemain nih baca sbb tertarik dgn tajuk.hahahaha apa pun nasi tu memainkan peranan yg penting kot,kalo dah x mkn ns pun rs mcm nk pengsan cemana tu Ain,haishhh usaha tangga kejayaan.hehee

    BalasPadam
  3. sakit je memasingz je yg rasa, tp bila dh tgok muke baby, sakit tu gone just like that... =)

    BalasPadam
  4. suke tgk jugak!

    setiap kali tgk, setiap kali tu jugaklah terkenang time bersalin dulu uhuhuhuu

    dulu suke tgk 'a baby story' channel 733..sama je konseo dgn cite ni

    BalasPadam