27 Mac 2013

Jaga anak sendiri.

Kalau Tuhan bagi aku buat permintaan,
dan dia akan tunaikan,
satu sahaja yang ada dalam kepala diketika ini,
mahu jaga anak dengan tangan sendiri.

Hmmm, kalau lah kan?

Wahai rasa menyampah,
sila pergi jauh-jauh.

16 ulasan:

  1. Balasan
    1. Kena lah kalau yang sebab tah bila nak jadi real ;p

      -Dakpink-

      Padam
  2. kalau boleh mmg semua ibu nak diberi peluang utk jaga anak sendiri kan dear.. dpt tgk anak membesar depan mata.. tapi, ada ketikanya banyak faktor lain yg perlu difikirkan andainya peluang tu x hadir utk diri kita..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu Zana.
      Faktor2 lain tu lah yang terpaksa juga bg anak org jaga.

      Padam
  3. kenapa?? anak awak siapa yg jaga?? mak ke???
    hehe byk tanya pulak :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. FIL yang jaga sementara.

      Tapi kalau boleh hari-hari nak jaga anak sendiri je dear.

      Padam
  4. aku rasa semua ibu pun nak mcm tu...nak jaga anak sendiri...nak tgk anak membesar depan mata sendiri...dgn tangan sendiri...

    tapi apa kan daya...kalau laki aku kaya nok, dah lama aku berenti keje jaga anak je...heheh...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu la nok. Jom la kita doakan laki kita semua cepat2 kaya, so boleh jaga anak sendiri.

      Padam
  5. betul tu... MQ pun teringin nak macam tu..anak membesar depan mata..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dapat tengok anak membesar depan mata setiap saat setiap waktu memang sangat bermakna utk seorang ibu/mama/mummy/ummi

      Padam
  6. semua org nk jaga anak sendiri kan.tp apa kan daya. =(

    BalasPadam
  7. ain, smbun la study..
    cm ira ..
    duit dapat anak pun dapat jaga jugak..
    kalu smbg study, kite leh susun masa kite sndr nak
    g universiti
    just bg cadangan je
    smge sumenya dipermudahkan
    amin

    BalasPadam
    Balasan
    1. Before this dah pernah sambung study sambil kawin, pregnant dan bersalin dear.
      Dah tahu dah keadaannye macam mana.
      So, tak sanggup nak redah lagi dah ;)

      Padam