18 Januari 2013

Tutorial Screen Capture Handphone Samsung (S2)

Step 1
Tekan butang home (petak 4 segi yang kat tengah2 tu) dan power serentak.

Step 2
Dalam 2 3 saat akan keluar "Screen Captured. Save as image file."

Step 3
Save,  dan carik balik gambar kat gallery, dalam folder screen capture.


Easy, breezy, covergirl! Haha.


Notalipscumel:

Sebagai orang yang tak rajin nak godek-godek handphone, tutorial dari Rina ni memang sangat membantu lah! Thank you for sharing Rina.



4 ulasan:

  1. heheheehe
    betul2
    ai ingt suma org dah tau pasal screen capture nih..ai pnya entry yg hantu karipap tu ambik screen picture tuk mesej buat mcm tu lah ;p

    BalasPadam
  2. ohh same macam S advanced jugak lah :)
    ehh kenapa ai punye main swipe tapak tangan je eh? HAHAHA. terbakar tak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Rasa macam nak bakar je you punye tu. ;p

      Padam
    2. kehkehkeh. sabar,sabar,sabar!
      Nanti darah naik lagi. nurse marah. hahaha

      Padam