25 Januari 2013

Nama anak zaman sekarang.

Pagi ni mood agak ke laut sikit sebab punch card pukul 7.58. Haishhh, rosak rekod kedatangan i yang cantik tu.

So, tok datangkan mood kerja tu, blogwalking lah sekejap. Sekali terbaca posting kak senduk ni.


"Wahai Fakhry Hasif Harith Zulfaqar Bin Adriana Qistina Amani, Wahai Fakhry Hasif Harith Zulfaqar Bin Adriana Qistina Amani, wahai Wahai Fakhry Hasif Harith Zulfaqar Bin Adriana Qistina Amani"

Hendaklah kamu ingat akan janji-janji Allah
Yang mana kamu ada bawa bersama-sama dari dunia ini
Sekarang kamu telah menuju masuk ke negeri Akhirat

yer lah kalau talkin kan bin or binti mak kita kan...

ok sekarang..korang paham x situasi sekarang?...agak2..tergeliat x lidah pak imam tu nyebut nama si mati...


****************

Haha.
Tapi betul lah. Nama anak-anak zaman sekarang ni kadang-kadang kalah omputih gitu.

Whatever, I kalau dah tua nanti, mungkin cucu-cucu akan panggil Nek Ain, or Grandma Ain.
Azreen lak Tok Yen.

Eh, macam comel je.
;p

Kalau meninggal lak,

Wahai Nurain Syazrin bint Noreni..
Hmmm, agak moden jugaklah bunyi nyee, tapi masih boleh disebut dan takkan berbelit lidah Tok Imam kot.

Kalau Iman Raneeya?
Wahai Iman Raneeya binti Nurain Syazrin.
Macam nama I juga. Kedengaran agak moden tapi kalau nak sebut takdelah berbelit sangat.

Islam menganjur umatnya (sunat) supaya mengingati mati.
                                                                                 -  JAKIM

“Perbanyakkanlah mengingati akan sesuatu yang memisahkan nikmat iaitu mati”.
                                                                                                           - Rasulullah s.a.w

“Dimanapun kamu berada, kematian akan mendapatkan kamu, walaupun kamu berada 
di dalam benteng yang tinggi dan kukuh” 
                                                                                                            - (QS. 4 An nisa : 78)



Notalipscumel:
Posting yang tah apa-apa di pagi Jumaat yang mulia.



3 ulasan:

  1. AKU PLAK..

    wahai ummi aliah binti asiah..

    Nuqmans lak..

    wahai muhammad Adeeb / Afiq Nuqman bin Ummi Aliah..

    alamak.. panjang dh tu. hikk

    BalasPadam
  2. salam kenal..blogwalking sini dan follow sekali..

    BalasPadam
  3. bak kata my ex boss kalau nama anak moden2 nanti bila dh tua ada cucu pastu org tanya nama nenek sape dia ckp 'nama nenek sy zara qistina' - ni contoh haha pastu ex boss letak nama anak dia siti aisyah :p

    tp nama anak sy nanti moden gak hoho :p

    -gajahputih

    BalasPadam