17 Disember 2012

Tersiram air panas.


Kata orang,

"Jangan buat benda yang tak biasa, kang dapat padahnya."

Kahkahkah.
Betullah kata orang tu.

Dah tiap-tiap pagi memang kerja laki ko yang menukar air dalam flask anak, yang gegatal nak pi buat juga apa pasal?
Buat aja kerja ironing kau tu sudah! Tapi taknak, nak juga gatal tangan.
Ha, kan dah kena!

Padan muka Dakpink.
T____T

Niat  nak membantu meringankan kerja suami terus jadi tragedi gitu.

Tapi kan, waktu terkena air panas ni, I siap boleh gosok-gosok lagi tempat yang tersiram tu sampai terkelenset*tak tahu nak describe perkataan ni kulit uols! Tak berapa nak rasa sakitnya. Haha.

Nak tahu sebab apa tak berasa sangat sakitnya?

Sebab bagi I, sakit luka kena jahit lepas bersalin, bila dah hilang ubat bius tu lagi mencanak-canak sakitnya woooo dari kena tersiram air panas.

;)

Apapun, I risau sekarang ni,
luka ni makin meleding merahnya kan main.
Dah lah i tak pi klinik apa pun.
Kot-kot lah time pregnant ni ada diabetis pulak,
Haishhh seram mak nak fikir apa kemungkinannya.

Tengok lah, esok ke lusa ke, I paksa lah diri pergi jumpa doktor.

Pssst wahai luka, cecepat lah sembuh ye. I tak suka nak bagi doktor tengok luka  ni. Kang disiatnya kulit tu nak cuci kang!

10 ulasan:

  1. aiyarkkk... pedih.

    *aku da lupe sakit branak la. cemno?? hihik

    BalasPadam
  2. adoyyy, kt bhgn mner tu sist...ngilu pulok..
    neway, slamat kawan-kawan...

    BalasPadam
  3. akak kene kat ner tu? terkelenset tu melecet ea? aduhai pedih tgok nyer tu

    BalasPadam
  4. Kat peha yang oiii.

    Terkelenset = gosok-gosok sampai tersiat kulit

    BalasPadam
  5. aduhai.... tu ar.. nak juga gegatal nak g buat kan... jangan dibiarkan ye.. kita ni masa pregnant ni la kena bertambah2 jaga kesihatan diri..

    BalasPadam
  6. Letak minyak kelapa dara je. If ada yg oil tu, tebuk bg keluar minyak pastu sapu situ

    BalasPadam
  7. 1st time dgr pkataan 'terkelenset'... hihi

    BalasPadam
  8. hrp2 tak teruk sgt tp tgk gambar boleh tahan jugak tu org kata sapu alovera tak silap nak cepat baik

    BalasPadam
  9. aaadddddoooiiiii sakitnya!!..letak bio oil...bila dah kering sikit lah.

    BalasPadam
  10. sadis nyer tengok...huk..try letak vco...

    nope, letak minyak gamat dulu/atau mana2 ubat tuk kasi kering luka...n then lepas dah kering luka sket, letak VCO (virgin coconut oil)...y ni tuk hilangkan parut...fresh scars mudah hilang dengan vco ni...insyaAllah...:)

    BalasPadam