09 November 2012

Restoran Terapung, Kuala Sg. Baru, Melaka

Gambar terperam time balik Melaka haritu.
=)
So, mari kita bercerita sekarang.

Bila balik Melaka haritu, I dah cakap dengan Azreen, I nak makan sotong goreng tepung kat restoran terapung. Memang nak makan sangat-sangat siap dah terasa-terasa kat lidah ni ha. Haishh.

So, menujulah kami ke sana bertiga. Bukan tamo ajak family members yang lain, tapi bila I pelawa abah, abah cakap, Ko pergi je lah 3 beranak kak, lepaskan hajat ko tu. Kang, nak ajak ibu, dengan maknya semua, kesian ibu ko kang.

=(

Oleh itu, pergilah kami bertiga ke tempat di tuju.




























Sampai sana terus dinner je lah kami. Tapi Azreen sorang je yang dinner sebab I taknak makan nasi.
So, dia order tomyam, kerapu tiga rasa pedas, telur dadar.

























Nasi lemak bungkus comel pun ada. Nasi ni Iman Raneeya yang makan. Sambal, Daddy yang tolong abeskan.

























Apple juice & Watermelon juice.






































Inilah dia yang diidam-idamkan. Sotong goreng tepung terbaiiiiikk yang i rasa setakat ini.
Memang sedap yang amat. Dua ekor sotong besar tu, memang goreng tok i sorang je lah.
Bagi seketul kat Iman Raneeya, berair-air mata si kenit tu makan. Haha. Pedas!

















Kami makan kat De Muara Ikan Bakar.

Pssst Ikin, lepas ni kalau nak pergi lagi, dah boleh booking dulu dah. Tu ada nombor phone tu.

























View dari Meja kami. Bawah tu laut.

















With Iman Raneeya yang sibuk tengok laut.

























Kat depan restoran ni ada playgroud. So, memang wajib singgah lah kalau mata Iman Raneeya dah nampak.

























The Surau.
Solat sambil terapung, mau?

=)

6 ulasan:

  1. haish,
    nmpk sedap wehh :)
    yg ns lemak tu pyh la nk jumpa yg telor dadar mcm tu skrg .selalu kan telur rebus je kan..sotong pun nmpk sedap cumanya depa x wat bulat2 eh.potong pnjg2...
    eh,pedas ke sotong tu?
    apapun..mmg nmpk mebeless lah ain..kira hajat tercapai la kan :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang sedap pun Aini.

      Sotong tu mmg pedas sbb rasanya bahan tepung tu dia gaul dengan rempah. Tapi sedapppp

      Padam
  2. wah wah wah.. mengidam pulak dia.. memang nampak sedap sangat la.. tercapai juga hajat ye.. (^_^)

    BalasPadam
  3. terus teruja nak terjah restoran tu nok...mahal tak mkn kat sana?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha.
      Harga dia memang agak boleh tahan juga.
      Makan tiga orang, air, siakap, tomyam, ketam sekor goreng bercili, sotong 5 ekor goreng tepung = RM109

      Padam