17 September 2012

Suratan atau kebetulan?

September, 2010

Doctor: Bila tarikh 1st day last period?
Me: 5 Ogos
Doctor: Are you sure?
Me: Ye. Saya sure sangat2 sebab 5 Ogos tu saya pergi Vietnam. Touched down je period, terus tak boleh buat apa dah during honyemoon. *ha, amek kau nak tahu sangat kan! =p
Doctor: Oo, ok. So, your due date will be on 12th May, 2011.
Me: Oo, baby lahir sama date dengan birthday I lah kalau macam tu.
Doctor: Ok lah tu. Boleh celebrate birthday sama-sama. =)

Tapi....
Takpun.
Iman Raneeya lahir awal, 27 April, dia keluar dah.
;p


September, 2012

Doctor: Bila tarikh 1st day last period?
Me: 5 Ogos
Doctor: Are you sure?
Me: Ye. Saya ada catat.
Doctor: Oo, ok. So, dah tahu dah bila tarikh you akan bersalin?
Me: Ikut saya kira-kira sendiri, mungkin early May lah nanti.
Doctor: Ok, jom kita kira untuk tahu tarikh yang betul. Hmmmm, so, your baby akan keluar pada 12 May 2013.
Me: Ooooo. *again!


Apapun, kita tunggu dan lihat je lah ye.
Semoga dengan izinNya, moga ada rezeki kami untuk anak yang kedua.
Semoga dengan izinNya juga, semuanya kan baik-baik sahaja sepanjang 9 bulan yang kedua ini.
Insya-Allah.
=)


12 ulasan:

  1. wah bestnyeee dah pregnant anak kedua.....tahniah awak....kite masih lagi mencuba huhuhu

    BalasPadam
  2. yeahhh nnt leh sama date birthday dgn mami .....

    BalasPadam
  3. Tahniah Ain... dah ada bakal baby yang kedua.. hehehehehe.. anak kita yang pertama sama tarikh lahir dia.. yang kedua ni tak sama la pulak kan.. baby saya bakal lahir bulan mac nanti.. heheheheh.. (^_^) apa2pun tahniah sekali lagi..

    BalasPadam
  4. same date last period.....tahniah ain...semoga cihat ok take care

    BalasPadam
  5. same date last period....tahniah ain...take care ok

    BalasPadam
  6. wah, sgt2 kebetulan kan.. suratan jugak yang telah tertulis.. semoga segalanya dipermudahkan Allah yer dear.. doakan zana akan merasa pengalaman bergarga tu yer..

    BalasPadam
  7. tahniah2..
    IR akan ada kawan x lama lg..

    take care ye dear :)
    moga Allah permudahkan segalanya tuk awk Ain ;p

    BalasPadam
  8. Tahniah ain..
    best kalau kakak dgn adik same date bday..
    bleh celebrate sesame.. :)

    BalasPadam
  9. Tahniah!alhamdulillah. bestnyee...Doakan YM pulak yer...:)

    BalasPadam
  10. apa? ko preggy nok? Alhamdulillah...aku tumpang hepi...

    jaga diri bebaik tau...jgn angkat berat2...

    bestnya kalau tarikh sama beday ngan ko kan...

    BalasPadam