24 Ogos 2012

Aidilfitri 1433H: Day 1

Selamat hari raya semua.
Haha. Dah nak masuk raya ketujuh nye puun, baru lah gegeh nak upload ceritanya.


I bukan apa uols, biasalah time raya kan, kamera byk bebeno, tak tahu kat mana satu kamera yang ada gambo I. So, hilang arah sekejapanlah nak mencari gambar raya.

;)


Minta ampun di pagi raya sambil handphone tak lekang dari tangan, kau ado?
;p


As i said dalam posting2 sebelum-sebelum ni, warna tema raya pilihan suami pada tahun ini adalah hitam silver macam dalam gambar ni. Silver sangat kan uols kan? *TDDMKA
Silver dan grey tu adik-beradik, so warnanya seakan-akan samalah, bak kata suami tercinta I.

Takpelah. Disebabkan dah minta ampun dan maaf di pagi raya, I redha je lah dengan warna silver/grey itu walauuupun, muka i nampak pucat je bila mengenakan warna tu. Haha.


Pagi raya tu, lepas je balik dari sembahyang raya, kami pun terus berdrama air mata memohon keampunan di pagi raya.


1st time Iman Raneeya mengadap Daddy sambil allam dan cakap ayyeee. (salam & cakap selamat hari raya)
Tahun lepas Iman Raneeya kecik lagi dalam 3 4 bulan camtu, so time orang salam-salam minta maaf dia hanya duduk dalam rocker je.


Bersalam dengan SIL.
See, again, hp tak lekang dari tangan!

Selesai bermaaf-maafan,
raya di bandar diteruskan dengan sesi fotografi riang-ria di pagi raya.


With the Ipar duai.


With FIL yang memang havoc & happening tak kira masa.


The girls si anak-anak buah.
Haha.
Maafkan lah si Iman Raneeya yang telah menyepoilkan gambo. ;p



The anak-anak buahs lagi.


Selesai bergambar, terus ke dapur menikmati hidangan hari raya.



P/S: I memang tak mekap sangat di pagi raya tu ye sebab MIL jenis masak kuah kacang, masak lodeh & ayam masak merah di waktu subuh. So, pepaham lah bila dan kena menolong, mekap tah ke mana, bulu mata pelesu pun tak terlekat di mata. Tak sempat uols. Tu belum masuk tang bersilat nak menyiapkan si Iman Raneeya lagi. ;)


8 ulasan:

  1. Hihi takde pink bagai tahun ni ye. Selamat hari raya kak. JemPut dtg umah ye

    -gajahputih

    BalasPadam
  2. ok..memang ceria..salam aidilfitri

    BalasPadam
  3. bestnye pagi raye die.
    aku pepagi raye drama air mata gak.
    ingat kt Adeeb. =D

    BalasPadam
  4. cantek dak ain pakai baju silver tu...suka akak tgk...tapi mana gambar awk satu family.....azreen mmg x lepas ngan songkok yg tinggi tu...makin tinggi lak ko azreen...hahahahha

    BalasPadam
  5. selamat hari raya..
    meriahnya..

    BalasPadam
  6. selamat hari raya dear!

    tema zana thn ni lagi lah suram.. hitam! hahahahha...

    x make up pun cantik!!!

    BalasPadam
  7. ampun maaf dipinta..

    hehehehe. hp tetap bersama tak kira masa yer.. (^_^)
    sama la kita Ain.. pagi2 raya dah bersilat nak siapkan anak.. tu belum masuk lagi nak siap kan baju raya saya tu... huru hara saya jadinya..

    BalasPadam