15 Jun 2012

Malware Virus dan Iman Raneeya jatuh katil.

Dah dua kali si Elin inform I pasal blog i kena virus ni.
Tak terperasan pula dek I kat puan sri virus tu sebab I buka blog ni macam takde masalah je. Elok and smooth je bila berblog, so, tak tahu lah virus ni attack macam mana.

Ada juga dua tiga orang kawan yang inform tak boleh buka blog I. Mungkin tu effect dari virus ni kot sebab I takde private2 pun kan blog I. Blog I ni emang untuk tatapan umum je sebab takde hape pun yang nak dirahsia-rahsiakan sampai nak kena private-private blog. Iols orang ada-ada je uols, bukan seperti mereka yang berada tu. Menaip pun tentang cerita yang biasa-biasa saja, pasal diri sendiri, family, jalan-jalan, kawan-kawan, makan-makan, so apa kejadahnya lah i nak private kan kan?

Tapi macam mana pun, i try jugalah fikirkan cara tok mengatasi masalah ini sambil google-google lah tadi.

Ada yang suruh buang list blog lah tok buang virus ni.
Ada yang kata, kena tukar blog layout.
Ada satu blog tu suruh download apa tah, tapi i buat tak jadi-jadi.

I dah cuba tok buat mana yang patut sampai blog jadi cacameraba dah ni. Eh, cacamerba. ;p
Tak tentu arah dah ghope blog ini ni effect dari serangan puan sri virus. Link blog orang pun habis I deletel dah. Haishhh.

So, kalau ada juga puan sri virus tu, taktahulah nak buat cemane dah. Mungkin tutup je lah blog ni kot. Senang.


Eh, baru jap tadi anak i jatuh katil. Dalam pukul 2.30 pagi tadi. Bedebuk bunyinya. Terus melalak lah si kenit tu. Time i angkat dia tadi, dia tertiarap macam superman tu. Luluh hati weh tengok dia jatuh pastu melalak macam tu.

Dah urut-urutkan dada dia tadi. Merengek-rengek juga lah time I urut tu. I tunggu dalam setengah jam, tengok dia menangis lagi tak or ada muntah ke. Tapi ok je dah ni, siap dia boleh senyum sambil cakap tooot lagi bila dengar Daddy dia kentot tadi. Ark ark ark.

Ni, dok tengok dia tidur lagi ha, takut kot dia menangis orang merengek. Tarik toto tukar tidur bawah atas lantai je sebab seram pulak dah nak tidur atas katil.


Eh, berbalik pasal cerita virus tu, kot-kot korang ada cara nak hilangkan, meh la share dengan I ya. Or kalau korang tengok blog I ni bervirus, jangan malu-malu tolong inform kat i taw. Kerjasama korang amat I hargai sangat-sangat. Inform through email je ye: ainz05@gmail.com

Psst, I masih sedih lagi pasal kes anak I jatuh katil tu. Semoga Iman Raneeya takde apa-apa lah. Amin. *sebak

11 ulasan:

  1. InsyaAllah..iman raneeya ok2 saja...aminn=)

    BalasPadam
  2. sianya neeya.... tingat amsyar pnh jatuh katil beberapa kali time baby dulu... seawal 4 bln lg dh tergolek jth katil. tp tkt xcite sape pn.... huhuhu... kakak i ckp, klu baby jatuh, malaikat tlg sambut ;)

    BalasPadam
  3. haaaaaaaaaaaaa!!! baru blh buka :)

    dah remove yer si virus tuh.

    IR jatuh katil..itu tandanya IR dah mula nk explore mcm2 benda :)
    jd lepas nih mommy kena kerja keras lagi...

    BalasPadam
  4. Alahai.. puan virus dah menguasai blog awak ker..
    Mana tau ada yang sudi nak share macamana nak nyahkan virus tu kan.. saya pun belum pakar lagi dalam hal tu..

    BalasPadam
  5. kak, cuba ko bukak kat computer lain, nanti kan dia ade mention blog ape ntah yg bwak virus tue. tapi kan kak, bile sy bukak blog akk tibe dah takde plak. hr tu ade lagi.
    adekah sy jugak dah terkena? HAHA

    BalasPadam
  6. Noora,
    Maceh dear.


    Maa,
    Tu lah, takut mmg takut, tapi kena share jugalah. Mane tahu, kot2 yg lain ada pengalaman, so boleh sharing is caring. =)


    Elin,
    Maceh tau inform. Sebelum ni ada je jatuh-jatuh, tapi takdelah teruk macam ni. Haishh.


    Riena,
    Rasanya dah ok dah kot ni. Kena workout kat layout lah lepas ni. *fenattttt


    Kishh,
    Dah try buka kat ofis, kat rumah, sama je takde beza. Eh, tah-tah kot pun terkena juga ko :p

    BalasPadam
  7. kalau ada anak kecik ni, mmg elok tidur bwh je nok...sbb dia tgh melasak tido tu...anak aku si abang tu pernah jatuh katil...serik aku nok...mmg seriau...terus bwk jumpa doc..nasib takde apa2...

    aku harap iman pun ok...tak de effect apa2 dari jatuh tu...

    BalasPadam
  8. Memang aku tidur bentang tilam je lepas ni nok. Katil nnt sekadar perhiasan je sebab seram punya pasal.

    BalasPadam
  9. insyaallah takde ape2..pas jatuh tu dia takde muntah kan lps minum/makan?

    BalasPadam
  10. Misha:
    Alhamdulillah,lepas minum susu & sampai malam ni, dia tak muntah pun.

    BalasPadam
  11. ha..
    br leh buka..buka2 je tgk dh btukar header la plak..ni suma sbb virus tu eh ?

    **bila buka blog ain je kan,x smpt nk dgr suara anuar zain trs kuar error yg virus tu :)

    BalasPadam