08 Mei 2012

Tutorial: Cara delete word verification.

Orang lain I tak tahu lah, tapi I kalau nak tinggalkan komen kat blog orang mesti tak suka nak taip word verification (WV) tu. Lagi-lagi kalau dua tiga kali taip salah bila huruf keluar tah apa-apa, terus i delete je komen tu.

Lepas tu, kalau pi lagi blog orang tu, mesti I sekadar baca je tapi tak tinggalkan komen. Semua sebab WV tu lah.

Hmm, tok siapa yang nak delete WV tapi tak tahu macam mana cara nak buat, meh i ajar sikit macam mana cara nak delete kan. Tapi takde gambar-gambar lah ye. I bagi arahan je. Tak berapa nak rajin nak save-save gambar.

;p

Caranya:

1. Pergi ke Dashboard, cari setting dan klik setting.
2. Kemudian cari comments dan klik comments.
3. Skrol ke bawah sampai jumpa ini: Show word verification for comments?
4.
Klik no.
5. Lastly, save setting.

Selesai.

P/S: Pada bloger yang memang saja nak letak WV tu, sila abaikan je lah ye tutorial ni. =)

7 ulasan:

  1. sama lah..nanti slh taip huruf dah slh..terus tingglkan.

    BalasPadam
  2. Fuhh...mmg bagus tuto ni...coz YM tak suka word verification tuh...huuhuhu

    BalasPadam
  3. Aah la kan...bukan taknak komen, kdg2 tu asyik salah nak taip wv tu...

    BalasPadam
  4. btol r.. semak.
    x sukee...
    haku pon kalo ade wv tu tamo komen. huhuuu

    BalasPadam
  5. tu ar.. semalam dapat tips dari rakan blogger yang dah lama berblog ni suruh buang WV ni...:) thanx for sharing dear.. :)

    BalasPadam
  6. akhirnye jmpa nak tergerak jga nak cari tutorial cara nak buang WV..
    tQ cik Nia Neerza..

    BalasPadam
  7. atas saranan seorang komentar supaya buang WV
    akhirnya jmpa jg tutorial utk buang WV..
    tQ sesangat..

    BalasPadam