11 Mei 2012

Percaya pada rezeki Allah s.w.t.

Dah hampir nak 6 tahun bekerja, dah hampir nak 6 tahun tinggalkan alam temuduga, tup-tup baru-baru ni terima surat panggilan temuduga.

Perasaan time tu memang happy gila lah sampai minta suami belanja sebab dapat surat panggilan temuduga je. Haha. Diulang sekali lagi, dapat surat panggilan temuduga je ye, kan main dah siap minta belanja.

Tapi bila hari temuduga makin dekat,
perasaan gementar, takut, dan perasaan lain yang sewaktu dengannya, yang tak dapat diluahkan dengan kata-kata makin bergelodak, mengelenjit-ngelenjit dalam hati dan perut ni.
Mak oi ai!

Oiiiiiiiiiiiiiiiiii,
I DAH MULA TAKUT DAN GEMENTAR OK!

Ditambah pula dengan info yang calon-calon lain punya kelayakan Masya-Allah, hebat tak terkata jika dibandingkan dengan I yang hanya staf sokongan ini. Terus terasa diri ini lagi semakin kerdil bak menara KLCC dengan rumah comel bezanya. Rumah comel? Hah, hentam je lah!


Arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!*jerit kuat-kuat dalam hati sambil mata tenung skrin notebook lepas geram.

Kalau lah I masih seorang kanak-kanak comel di ketika ini, mahu rasanya time ni nak je lari ke Aboh, nangis-nangis ngadu minta peluk untuk tenangkan diri. Haha.

Tapi dah besar panjangkan, paling boleh pun minta suami peluk je lah nampaknya. Eh?
;p


Apapun, I cuba positif.
=)
Kita cuba je lah setakat yang terdaya.
Usaha pasti jaya.

Kalau ada rezeki saya untuk ini, pasti ia ada dengan izinNya.

Kalau takda ada,
Mungkin Tuhan ada perancangan yang lebih baik lagi untuk saya?
Mungkin SPA8 dan jawatan lain yang telah terisi mungkin di situ ada rezeki nanti?
Kan?

Oh, I ada aim juga sebuah universiti baru yang akan dibuka untuk mencuba nasib di sana. Mana tahu kan di situ ada rezeki I juga.


Janji cuba, usaha selagai selagi daya. * Haish, nervous punya pasal, sampai salah taip dah.

Ehem-ehem,
Segala rezeki kan Allah s.w.t dah janji.
Yang penting percaya pada Dia.
Percaya pada rezeki Allah Subhana wata'ala.
;)

4 ulasan:

  1. ye..betul2,ai setuju ain =p

    kalo dh bkn rezeki usaha mcm mn pun ttp xdpt kan..
    be positive,insyaallah kalo dh mmg rezeki seribu org yg dtg pun ttp milik awk ain :)

    gud luck ye,bc doa bebanyak dear =p

    BalasPadam
  2. Yang penting percaya pada Dia.. betul tu...
    good luck for the interview... :)

    BalasPadam
  3. UNIVERSITI BARU? kat mane tu ain?

    BalasPadam