01 Mei 2012

Mari melawat Zoo Melaka.

Haritu, kak ipar ajak pi tunjuk jalan ke UiTM Melaka sebab anak buah Azreen ada interview TESL. Since I orang Melaka, haruslah kan, tunjukkan jalan yang lurus kepada mereka agar mereka tidak sesat sewaktu hari temuduga tu nanti. =)


Oh UiTM Lendu, Alor Gajah Melaka!
Apasal lah I tak dapat belajar kat sini dulu tapi dihantar ke kampus Sri Iskandar?
Kalau dapat belajar kat sini dulu, confirm tiap-tiap hari boleh balik rumah tak payah dok hostel. Ark ark ark.


Lepas balik dari tengok jalan, weols singgah makan kat KFC. Time kat situ lah Kak Ipar inform yang anak dia teringin nak pergi Zoo Melaka. Ikutkan ajalah permintaan si anak dara tu memandangkan weols dah memang ada kat Melaka.

Eh, si Iman Raneeya ni sekarang kalau bawa makan kat luar, memang selalu dia akan drop mywater face taw. Tensen mak nakk bila dia jerit mum,mum, mum, kuat-kuat dengan suara dia yang besar tu.


Pstttt,pssst,
jarang dah oooo sekarang nak ambil gambor berdua gini. ;p


Ok, sampai dah kat Zoo Melaka.
Bayaran masuk seorang RM8 ye tuan puan.
Kanak-kanak RM5 kalau tak silap. Tak ingatlah pulak sebab si Iman Raneeya tak kena bayar pun.


Ha?
Ada berani?


Family potrait!


Tengah tengok bangau kot time ni.


Weols tak jalan sangat pun dalam Zoo tu sebab malas nak jalan dalam cuaca yang panas sangat. So, kita naik tram je lah ye.
RM3 untuk dewasa.


Iman Raneeya yang teruja sangat sampai nak menangis tengok segala macam bintang. Haha.


Wuarghhhh, dalam keterujaan,tetap ikut perangai Mummy yang suka menguap.


Haishh, mamat tu bab merosakkan gambar, bagi kat dia.


Iman Raneeya said: Jeeee lap! (Giraffe)


Kak Ipau & anak daranya.


Selesai naik tram, layan Iman Raneeya kat playground pulak.


Again, family potrait.


Iman Raneeya berjaya mengepow sekor monyet dari Daddy.


Ok, sebelum pulang, jom buat trademark gambar gembira suka hati: MELOMPAT DENGAN LEBIH TINGGI!!!


Foto kenangan tanda dah melawat Zoo Melaka.
Kene Q oooo nak ambil gambar kat sini.


Ok, ketiak dah berpeluh sebab tengah panas pakai baju hitam,
so jom pulang!

5 ulasan:

  1. Haha comel je semua gmbr,
    lama xtgk iman mcm dh lain sket la muke dia skrg,dh besor dh,,hehe
    zoo melaka ni la buatkan kite serik dah if g mane2 zoo lps ni naik buggy je, xsggup nk jln, serius bsr gler eh, tp zoo kemaman lg best dr zoo melaka, *tetibe*, hiks

    BalasPadam
  2. rm8 eh kene bayar msuk zoo.. weekend ke weekdays? hari tu pergi weekend kene bayar rm10.

    BalasPadam
  3. Rindunye nk study kt cni balik...really miss that moment...uitm di hatiku:)

    BalasPadam
  4. Shera:
    Ye kot RM10.
    I tak brapa nak ingat lah sebab bukan I yg bayar ;p

    BalasPadam
  5. tak penah masuk zoo melaka mahupun mana2 zoo lagi secara rombongan anak beranak

    BalasPadam