04 Mei 2012

Majlis Tahlil dan Doa Selamat.

Sambil menyelam moh kita minum air.
Kah kah kah.

Alhamdulillah, sebelum Iman Raneeya potong kek hari jadinya haritu, I telah maklum kat kedua-dua Abah, minta buat tahlil sikit dan baca doa selamat. So, dapat buat dua perkara dalam satu majlislah pada haritu.

Kita ni, dalam bergembira, jangan lupa mensyukuri dengan nikmatnya dan jangan lupa pada yang tiada. Kan?

=)


Bapak pengantin. Eh? ;p
Encik suami, awak sila lah berjaga-jaga. Semakin 'siha't dah nampaknya kamu. =p


My FIL.
Tqsm abah, for the support and bagi pinjam barang itu ini untuk menjayakan majlis ini.
=)


My Abah.
Tq abah, mengepalai untuk bertahlil dan membacakan doa.




The hadirin dan hadirat.
Oh, lupa pulak nak bagi kain pelikat kat counsin I pada haritu. *tepuk kepala sebab lupa.


Si kecil yang diraikan.

I, tahan geram je dengan budak kecil ni sebab time orang baca doa dan bertahlil, boleh pulak dia menjerit panggil pa pa mum mum kuat-kuat tanpa rasa bersalah.

Siap joget goyang-goyang bontot dan lentok-lentok kepala lagi lagi time orang mengucapkan Laillahaillallah tu. Ingat orang nyanyi kat dia agaknya.

Bila suruh amin (tadah tangan) sebab orang baca doa, Iman Raneeya cepat-cepat angkat tangan dia, lepastu sapu kat muka dan sebut mum.

FYI, itu adalah cara dia baca doa sebelum makan. Bila nak makan dan kita start baca bismillah, dia akan angkat tangan dia tengok muka kita dan belum sempat kita habis baca doa makan, dia dah tepuk tangan kat muka dia dah means dah tak sabar nak makan lah tu kot. =p

3 ulasan:

  1. comelnya Iman Raneeya ...dah pandai jalan eh... anak saya masih jalan2 jatuh la... alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar majlis doa selamat ni kan.. kitorang pulak plan nak buat doa selamat dia masa pertengahan bulan 5 ni.. tunggu my FIL balik dari tawau...

    BalasPadam
  2. Riena:
    Eh, dia belum berjalan lagi. Meniti-meniti je.

    BalasPadam
  3. happy birthday adik kecik y manis..... be gud girl ye... comel la neeya ni mcm mami dia...

    BalasPadam