05 Mei 2012

Lima hari bulan lima.

Daniyal,
Maklong suka nombor lima. Suka sangat. Sampai kalau time game bola tampar, tak dapat jersi nombor lima, rasa tak jejak court je main bola. Haha.

Alhamdulillah,
Mama Daniyal telah selamat lahirkan Daniyal pada lima haribulan lima.
Selamat melihat dunia Daniyal sayang.
Semoga menjadi anak yang soleh ya.

Kepada Ikin dan Faizal,
Tahniah kepada kamu berdua sebab sudah melangkah setapak lagi dalam fasa hidup berumah tangga. Selamat menjalankan tanggungjawab sebagai ibu dan bapa. Dan selamat juga bermata panda melayan karenah si manja di malam hari. ;p

Pukul 4 pagi masuk hospital, hampir pukul 8 malamnya baru bersalin,
Kepada Ikin,
Serius, I kesian sangat melihat kamu menahan sakit. I tahu sakit tu macam mana. Sakit yang sama untuk semua wanita yang hendak melahirkan cahaya mata. Memang ia sakit sangat-sangat. Tapi i tak mampu tolong apa-apa.

Apapun, semuanya telah selamat.
Alhamdulillah.
Pssst, percaya lah, lepas ini kamu mesti hendak baby lagi. ;p


Oh Daniyal!
Iman Raneeya sudah ada adik sekarang ini. =)


Alhamdulillah juga, sempena kelahiran Daniyal,
Paklong telah bersungguh-sungguh mencari burger idaman hati Mak Long.


Gotcha!
Burger Bakar Daging Tebal Kajang.
Seeeeedappppppppppp Oooooo!


Alhamdulillah.

Pssst:
I dah jadi Mak Long tau =)

7 ulasan:

  1. wah..tahniah tuk mereka n tuk maklong jgak =p

    kira fmly ain dh ada sepasang la eh,boy n girl,cukup lengkap :)

    BalasPadam
  2. Tq Aini,
    Gitu lah gamaknya. Sudah sepasang dah cucu makpak I. Alhamdulillah.

    BalasPadam
  3. hey dear!! apa maksud IR sudah ada adikkk???uuuwaaaaaahhhhhhhhhh....

    BalasPadam
  4. Tahniah....seronok kan bila tengok baby...:-)
    Semoga Daniyal cepat besar...dan jadi insan berguna...

    Jemput singgah blog sy jom...tq

    BalasPadam
  5. tahniah kat ikin n hubby..
    congrats kt grandparents sebab da bertambah 'koleksi cucu' (ayat mak aku) haha..

    BalasPadam
  6. Kimie,
    Thanx kimie.
    Moga akan bertambah lagi lah koleksi itu. Haha.

    BalasPadam