02 Mei 2012

Cuti panjang 5 hari.

Oh, malasnya nak masuk kerja pagi karang sebab dah sedap cuti panjang 5 hari.
Haha.


Sempat lah time cuti panjang haritu menyinggah kat Kedai Makan Nasi Padang yang berdepan RN Teguh tu merasa ikan bakar terbaekkkkk! Kicap cicah ikan tu sedap. Sambal goreng dia tu pun sedap. Heshhh, semuanya sedap-sedap belaka lah.

Kokin, koyam, nanti kita repeat kat sini lagi ye.

Pssst, siapa mengandung, sila jangan tengok gambar ni lelama ea. Kang terliur. =p



Next, cuti panjang tuari juga, i telah menggunakan sepenuh kederat untuk menjayakan keinginan si Daddy untuk menyambut hari lahir anak perempuannya.

Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar. Misi berjaya.

Kepada semua yang hadir, terima kasih diucapkan ye. Mana yang terkurang tu, tuan rumah minta ampun dan maaf. Yang tak terlayan pun, jangan berkecil hati ye, tak menang tangan nak menyapa semua. =)

Pssst, time majlis haritu juga I happy sangat sebab ramai yang datang even rumah I tak sebesar mana.

Kalau cukup kasih sayang dan Iman (Iman Raneeya, =p), rumah yang kecil pun macam di syurga je kan kan?

Cerita lanjut dan gambar tentang Majlis Iman is 1, nanti I post ye sebab i takde gambar. Tunggu orang upload je ni. Plus, tak sempat nak snap-snap deh weh bila buat majlis kat rumah sendiri. Lagi pulak, tak guna caterer, for sure korang boleh bayangkan betapa sibuknya i kan, mana nak deco, mana nak tengok makanan kurang ke tak, mana nak layan tetamu bagai. =p

Nasib baik lah ada mak(s), adik-adik dan makcik yang turut sama membantu. Alhamdulillah.



Hari keempat bercuti panjang, I telah merequest something dari suami:

Boleh tak harini nak keluar? Tak nak sambung kemas? Tak nak masak?
Nak keluar kat tempat yang beraircond je? Harini i penat. I nak pakai cantik-cantik dan keluar. I tak nak duduk rumah.

Haha.

Terus suami tunaikan permintaan isterinya itu dan menuju ke AEON Cheras Selatan.
Langkah kanan uols sebab ada sales 15% untuk member card.
^_______________^

Memang lega lah hilang penat sekejap bila dapat menghabiskan duit. Terus lupa rumah yang nak kena kemas dan baju yang sebakul tak lipat tu.
Ark ark ark.


Ok dah.
Itu je lah aktiviti i bercuti panjang 5 hari selain daripada mengemas rumah.

Selamat hari pekerja uols.
Even semalam hari pekerja, tetapi tugas seorang isteri tetap kena jalan!
Moh sambung lipat kain.

=)

5 ulasan:

  1. comelnyaa.... selamat ulang tahun... ;)

    BalasPadam
  2. comelnya iman dgn basikal pink dia tu...geram je tgk...

    BalasPadam
  3. ainnn...esk 3hb ade sale utk member card kat aeon cheras selatan... Moh moh kite... :-)

    BalasPadam
  4. sorry kak tak dpt dtg. ada bday si kembar jugak time tu. comel je neeya haha

    -gajahputih

    BalasPadam
  5. mmg sedap ikan bakar kat rn teguh tu... dh pernah gi....

    BalasPadam