21 Mac 2012

Tema baju raya Aidilfitri 1433H

Ehem-ehem,
Insya-Allah, bulan Ramadhan pada tahun ni akan jatuh pada bulan Julai dan Aidilfitri pula pada 19 Ogos 2012 gitu.

Agak-agak baju raya korang tahun ini, warna tema apa?

Wah,
kan main buat posting baju raya Aidilfitri lagi uols, waaaalauuuupun puasa ganti baru buat sehari!
Haha.

Feremfuan kan,
haruslah fikir tentang baju raya awal-awal,
Sebabnya,
nak kena beli kain pilihan hati cepat-cepat, lepas tu hantar ke tailor cecepat juga sebelum tailor tak nak terima tempahan.

Kan kan kan?

Bukan tak nak beli yang dah siap,
tapi,
sejak kes tumbesaran melampau haritu,
rasa macam malu je nak beli baju siap.

Kang ada yang baju muat, kain tak lepas. Baju tak lepas, kain pula lepas sikit-sikit.
Kes-kes macam ni lah yang I cuba nak elak.

Tambahan pula I ni kan tinggi *eksen, susah ok nak cari baju dan kain yang elok je pakai dan sedap mata memandang. Haha.

This year ingat hajat di hati nak tema sweet yellow. Ala, kuning yang soft nampak macam sweet je bila pakai tu.

Tapi, cadangan direject pula oleh suami dengan alasan kulit dia hitam.

What?
You hitam Azreen?
*geleng-geleng kepala

Kalau tara kulit you tu hitam.........
Kalau...
Ah, malas lah nak teruskan ayat!
=p


So, tahun ni Azreen sendiri lah yang pilih tema,
Dia mau hitam silver.


Mungkin ala-ala gini lah nanti warna baju raya I.

Not bad lah kan.
Belasah je lah suamiku, janji ada baju baru untuk raya sudah.

Ingat next week nak pi cari kain dengan my Sistas then pi hantar tempah terus. Senang, tak payah nak fikir pasal baju raya dah lepas ni. Tunggu Hari Raya untuk pakai baju raya ja lepas tu.

=)



Untuk Ibu Abah & siblings yang bujang pula,
Mungkin akan beli kain warna biru kot sebab abah request warna royal blue.

Kan main abah, royal blue yee untuk raya?

Ikutkan aja lah. Kalau ada rezeki lebih, Insya-Allah adalah kain baju raya untuk abah dan ibu nanti ye.

Eh, I pun kena da juga lah macam ni baju raya sehelai warna royal blue
=)


Notalipscumel:

Bila sebut pasal family je hati mesti ada senyum.

4 ulasan:

  1. wahh,,kemain lg cite kalo cite bab raya eh?dh la puasa br ganti 1 hari?hahaha

    pstt..jgn nti siap awal pastu pakai sblm raya lak ye =p

    BalasPadam
  2. alamak...sy satu hr pun belum ganti ni..dush3!

    BalasPadam
  3. aku xganti puasa lagi ni.... hurmmm royal blue... nice kaler...

    BalasPadam