15 Mac 2012

Stalker, cut & paste?

"Haters don't really hate you.
They hate themselves because you're a reflection of what they wish to be.
Poor, confused people."


Stalker?

"Stalking refers to repeated harassing or threatening behavior by an individual, such as following a person, appearing at a person's home or place of business, making harassing phone calls, leaving written messages or objects, or vandalizing a person's property"



Tiba-tiba I rasa I macam penjenayah pulak dah. Jadi penjenayah sebab berbloging. Boleh?
Haha.
Lawak lawak!

Tak tahulah kan, kalau kita view blog orang, baca-baca cerita dia, itu namanya Stalker. Ke Silent Reader tu Stalker?

I suka pi browse blog Hanna Johary, RedMummy, Green Apple dan lain-lain blog tu lagi, kira tu I ni Stalker lah?

Sebab I tak komen pape, I jadi Stalker?

Ke sebab I ni bukan sedara mara HJ, Kak Red, so bila I sibuk membaca story dan posting diorang, I ni dikira Stalker juga?

Lah,
kata through berbloging untuk berkongsi cerita, berkongsi pengalaman, berkongsi gambar, berkongsi info pada semua, kan? So, haruslah bila dah dipublish oleh si Bloger, pembaca akan godek-godek gedik membaca? Tak gitu?

Dan pada yang jadi pelanggan Nuffnang bagai tu semua, kan orang visit blog dia boleh jadi income?

Kan kan kan?

Lain lah,
Kalau kau private blog, lepas tu orang tahu juga pasal gambar cerita kau, dan dan terpampang macam retissss *pinjam word Cik Epal ha giteww kat dada dada akhbar tapi kau tak publish kat mana-mana,
Ha, yang itu baru lah kau boleh meroyan tak hingat tuduh I Stalker.

Kan?

Semalam si Aninomos tu tanya I macam mana i boleh dapat link Bleubird? Sebab i stalk kat blog dia, I dapat link tu.

Erkk, helo?
Dunia bloging ni luas lah Cik Anon oi.
Tak semestinya blog ko sorang je pun ada link itu.

Seingat I link Bluebird tu i jumpa kat blog Dena Bahrain. Time tu tengah famous kisah Cik Dena tu kena pinang dengan Cik Abangnya yang diletakkan kat youtube.

While baca story-story Cik Dena comel tu lah i terpandang link Bluebird tu ada dalam link Cik Dena. Try buka, macam terjatuh cinta pula dengan blog Bluebird yang tersangatlah banyak gambar-gambar dan cerita pasal famili. Anak-anak Bluebird tu pun comel-comel semuanya. So, sebab suka, i letak link tu kat blog I.

Tu je pun.
Ke Cik Dena yang nuduh I stalk blog dia?
Haishh..


Pasal cut and paste tu pulak. I tak tahu apa yang dah I cut & paste sebabnya semua yang I cut & paste semua diletakkan sumber dari mana diperolehi. Sia-sia je lah ambil subjek Research Method kalau tak diaplikasikannya.
Tak baik ye plagiat-plagiat.

Kalau tuduh pasal kahwin cut & paste tu, mungkin I boleh tahu siapa gerangan orangnya.

Tapi tidaklah mungkin mereka-mereka itu sebab I tahu mereka yakni kawan I itu bukan bloger dan bukan jenis nak mengomen kat blog. Kalau ada pun diorang membahan di FB sahaja sesama mereka.

Hmm, I takde idea pun nak menuduh siapa orang itu.
Biarlah dia dengan Tuhan sahaja yang tahu perbuatan dia tu.

Eh Cik Anon, banyak benda pulak yang you tahu dari blog I ni ya?
You pun stalker lah juga kan camtu?
=p


Publish Post

9 ulasan:

  1. hahaha...kira dia pun stalker lah tu ain,eh sebut silent reader la ain,sedap ckit =p

    BalasPadam
  2. Serius, lately ni ramai blogger brcerita/bengang dgn cik anon ni, xpuas hati dgn life org, dipetik satu2 cari hal nk tegur org itu ini, knapakah?? Itu mmg kerja dia kot? Suka cari psl? Dengki dgn life org sbb dia xdt cmtu kn? Hihi abaikan je la org cmtu, xmnjadi kesan ape2 pun, heee..

    BalasPadam
  3. tentulah die stalker..
    abeh sume ko pos pon die tau.
    lagi terror..
    kih3

    *haku pon stalker jugak kot?
    =p

    BalasPadam
  4. Kalau you adalah stalker, you adalah stalker favorite I.

    HAHAHA. :D

    BalasPadam
  5. Aini:
    Ye kot.
    Tapi kan, Stalker tu jahat, silent reader ni baik. Haha. =p


    Na,
    Tu lah pasal. Tak boleh tengok org happy sikit. Ada je yg nak diculik-culik.


    Umi,
    Ye kot. Kita semua ni Stalker. Ark ark ark.


    HJ,
    Yey, HJ ada kat sini!
    I favorite stalker?? Wah, i likeee =)

    BalasPadam
  6. i pun suke stalk page kamu setiap hari :)

    BalasPadam
  7. hahaha, kelakar okeh.
    kalau dah ade blog tu, mestilah ada reader, reader alam maya mestilah reader secara senyap2. jadik itu namanya stalker jugak ke? hehehe

    BalasPadam
  8. Elin:
    Ooo, jadi stalker yeee! Haha. =p


    Misha:
    Kan kan.
    Kalo i bace your post tak komen tu kira i stalk taww. =p

    BalasPadam
  9. adakah saya juga seorang stalker??? saya pun suka baca blog senyap2. mana yg saya suka baca saya tepek kat blog saya dan ada juga yg saya tak tepek. apakah??? adakah????

    BalasPadam