10 Disember 2011

Saya suka mandi sungai!


Helo semua. Ingat lagi saya? Iman Raneeya anak Mummy?
=)
Haritu saya ada pergi mandi sungai dengan Mummy dan Daddy.


Seronok tahu mandi sungai. Sejuk je.
Ok, sebelum mandi, kita kena posing sebab Mummy dah ready dengan camera.


Untuk mulakan mandi, kita kena celup dulu kaki ke dalam air. Nak bagi rasa kesejukan air. Nanti takdelah badan terkejut bila tiba-tiba sejuk.


Eh, ini kaki Mummy. Mummy taknak mandi sebab dia kata leceh. Nanti dah basah-basah nak kena tukar baju pulak.


Lepas dah basahkan kaki, masukkan separuh badan pula sambil tangan menampar-nampar air.


Ewah, setelah dah biasakan diri, silalah enjoy sambil mandi-manda!


Sambil enjoy tu, tampa-tampa air biar kena kat Mummy yang duduk kat tepi. Weee, seronoknya!!


Dan, jangan lupa. Cuba tunjukkan skill berenang sambil minta Daddy pegang sebab kalau Daddy tak pegang, nanti saya tenggelam.

=)


3 ulasan: