15 November 2011

Rancangan di televisyen.

Korang suka tengok TV?
Apa? Suka?

I pun sama juga.

Korang mesti selalu dok menepek depan TV lama-lama kan?
Kan?

Tapi I tak!
Huahuahuahuahua.

Mana lah nak menepeknya kan sebab bila balik kerja je, laju-laju jadi Supermak buat itu ini. So, masa nak menonton tu kadangnya ada, kadangnya tidak.

I ni tak memilih nak menontong TV. Cerita Tamil pun, kalau cerita bagus, I layan je. Muahaha. Ada juga rancangan bersiri yang I suka tengok. Contohnya,


Soffiya
=)
Drama-drama kat TV ni ada masa je I follow.

Kalau dah tengok siri pertama, jalan cerita memberangsangkan, hero emsem, heroin cantik mata memandang, confirm lepastu pada hari dan masa rancangan di tayangkan, I dah chop remote.


Ni pun my favorite sebab ada Shah Jazel tu. Haha, Azreen cakap Shah Jazel tak emsem. =p Jeles leteww. Drama ni I siap tengok Asmara 1 & 2 lagi.


All time favorite. Dari masa belajar, sampai lah dah beranak satu, rancangan ni tak boleh kalau tak tengok.=)
You wannabe on top?*sebut sambil bisik

Tak sabar nak tengok America's Next Top Model All Stars lepas ni pulak.


Pakcik ni pun I suka!
Suka tengok dia jerit-jerit marah orang dalam dapur tu. Best kan. Ada dalam satu siri tu siap perserta dia lawan balik. Ha, cemas pakcik tu!


Pakcik Ramsey lagi! Besama kawan-kawan pulak dalam Masterchef (MC). Rancangan ni pun I suka. Seronok tengok bila orang tertekan masak ni. Ark ark ark. Apapun, melalui tekanan tu lah yang selalu menjadikan kita yang terbaik kan?




Masterchef Australia!
Junior Masterchef pun seronok untuk di layan.

Next,
Ha, Masterchef juga, tapi version Malaysia.

First time tengok yang Malaysia punya, hampir setengah jam blank depan TV. Sebab? Macam tak boleh terima + pelik sebab Juri bercakap dalam Bahasa Melayu lepas tu dok compare kan setting MC Malaysia dengan MC yang luar negara. =p





Apapun, faktor utama yang mendorong I tengok rancangan ni bukanlah nak tengok sangat dorang masak, tapi adalah disebabkan cinta pandangan orang botak pertama dengan Nik Micheal!

Dan,

Yang terbaru,
Rancangan ulangan yang I tertengok secara tak sengaja di hari Sabtu,

TERRA NOVA!

Fall in love sudah dengan rancangan ni! Sebab dah tengok dari episod pertama, tahu jalan cerita, lepas tu sinematografi rancangan ni pun cantik je kan, oleh itu jadik suka gilak. Heart 15juta kali lah.


See, cantik je kan?


Ni lah antara keluarga yang telah dihantar ke Terra Nova, sebuah dunia baru yang sedang cuba dibangunkan. Tengok budak kecil tu, nama dia Zoey, comel kan?

Di Terra Nova, diorang ni menghadapi macam-macam dugaan sepanjang kat tempat baru. Antaranya kena menghadap makhluk-makhluk pelik dan puak yang dah berpecah-belah.


Daddy, Mummy, Abang, Kakak, Zoey - Pendokong utama cerita Terra Nova.

Nak tahu tentang Terra Nova dengan lebih jelas? Pi lah cari Mr. Google. =p


Notalipscumel:

Sila jangan tertipu. I bukan tengok ontime pun cerita-cerita kat atas tu. Dapat tengok ulangan pun dah boleh tersenyum sampai telinga dah. =)

4 ulasan:

  1. yeay. ANTM tu memang tgk dr zaman bujang2 smpi la ni...masterchef and hell kitchen jugak. Dulu suka tgk orange county (OC)..pastu gilmore gorl..siap suh hubby download bersiri2...hihi.. Tera nova tu nk try tgk..mcm best..ada suara vanidah, amani kan... :)

    BalasPadam
  2. huwaaaa macam semua tuhh sy tak tengo ponnn...hahaha lagik teruk buta tv nyer...memanggg jaranggggg sgt tgk tv..dalam seminggu adalah sekali dua tuh pun maharajalawak mega tak pon layan astro first tak pon layan ustaz Don jer..tengok berita pon paper online jerk..hahaha

    dgr citer awak macam best pulak citer terra nova tuh..hadeiii nie yg malas nehh...

    BalasPadam
  3. layan citer Tentang Dhia tak? best la citer tu...


    mula2 tak tgk, tapi semlm tertgk, terus rasa nak follow je citer tu tetiap hari...

    BalasPadam
  4. Elin,
    Jom, jom addicted TN jom!


    hakak CNN,
    =) Tq for blogwalking.

    Try lah tengok TN, mesti nnt nak tengok lagi.


    Wahida,
    Haha. Posting ni dah buat lama, baru post semalam.

    Tengok lah tentang Dhia tu. Tapi semalam termiss juga sbb pergi gym.

    BalasPadam