10 Oktober 2011

Gud luck mummy!


Hai semua.
Saya Iman Raneeya. Umur saya dah 5 bulan. Saya tengah sedih.

Sekarang, saya kat Melaka dengan nenek Ani.
Mummy nak exam, sebab tu mummy suruh saya tinggal kampung dengan nenek.
Saya sedih tak dapat tengok muka mummy yang tembam dan mulut dia yang suka membebel kat daddy tu hari-hari.
Tapi takpe, saya faham.
Mummy nak exam.
Kalau saya ada nanti, mummy tak boleh nak study.
Nak tukar pampers saya lah, nak tukar baju saya lah, nak sediakan tempat tidur saya lagi, nak buat shushu lagi, nak prepare barang tok rumah pengasuh lagi dan macam-macam lagi lah yang mummy nak kena buat termasuk melayan makan pakai Daddy.

Daddy,
Saya tahu Daddy dah cuba belajar tukar pampers saya sebab taknak bagi Mummy hantar saya balik Melaka biar Daddy je yang jaga.
Tapi taktik Daddy tu tak berjaya sebab mummy dah paham sangat daddy tu, daddy bukan boleh jaga saya lelamaaaa nye pun, nanti daddy tarik muka.
Daddy jangan sedih ye saya takde.
Kejap je.
Ahad depan saya balik lah.
Nanti Daddy boleh tukar pampers saya lagi bila saya pu pu.
Comel je saya tengok muka daddy yang berkerut2 menahan bau pu pu saya bila tukar pampers.
Nanti saya balik, saya kacau tidur Daddy ok.

Dah lah.
Karang maklang amy garang marah pulak saya tulis blog lama-lama.
Saya nak jadi gud girl je taknak maklang marah-marah.
gud luck mummy.
iman raneeya love mummy and daddy

love,
iman raneeya syomel.


13 ulasan:

  1. auwwwww someyyyy... yg pasti nenek dia bergumbira dgn cucunya.. eheh.. gud luck mummy for exam! :)

    BalasPadam
  2. alahai, kejap je dah 5 bulan. & iman raneya sgt muka mummy!:)

    BalasPadam
  3. pndai neeya tulis blog..hihi, cumill.

    BalasPadam
  4. kita belum ada rezeki. comelnya anak ain..^____^

    BalasPadam
  5. LH:
    maceh leonora. nenek dia mmg tunggu2 pun cucu balik kg lama. =)

    BalasPadam
  6. misha:
    tu lah. pejamcelik 5 bulan dah.

    BalasPadam
  7. elin:
    haha. neeya prektis2 je lah auntie.

    BalasPadam
  8. tnie:
    maceh tini. ada rezki kau nanti tu. berusaha pasti jaya k.

    BalasPadam
  9. mata iman mcm amani!...mulat...

    comeyyyy lah awak..meh aunty nak kiz..muahh.. ;)

    BalasPadam