01 Ogos 2011

Bukit Broga... saya datang!

Tarikh: 31 Julai 2011 (Ahad)
Masa: 5.00 pagi (mendaki)
Tempat: Bukit Broga, Semenyih
Aktiviti: Mendaki beramai tak ramai sangatlah sempena Ulang Setahun Perkahwinan Azreen dan Nurain.


"Tulah dia jalan Dang Wangi, Yang", kata Azreen kepada isterinya. Haha.


Muka mak budak yang puas hati sebab dapat jejak Bukit Broga even orang last yang sampai. Huhu.
Dulu kalau mendaki muka nilah yang selalu jadi orang pertama sampai. Sekarang, kena terima hakikat, kudrat dah tak sekuat dulu disebabkan faktor 'kebesaran' yang melampau. =p Semmmputttttt!!


Bersama si sahabat, boypren, tunang, dan suami tercinta.


Pose mestilah menyorok di belakang suami sebab faktor ke'B' itu dan untuk nampak kecik. Hmmm, kakak emma pun suka nyorok-nyorok time ambil gamba. Adakahhh faktor yang sama? =p


Saya cinta kamu sampai syurga Azreen. Betul. Tiada ragu.


Dengan adik, kezens dan kawan-kawan adik yang supporting dan turut serta melaksanakan misi ini.


Gaya macam dah berjaya tawan Everest je =p


Gambar atas, gelap sebab sampai di puncak pukul 6 pagi. Gambar bawah, dah terang sebab mentari dah menunjukkan muka.


Banglong (kezen, bertopi) turun menggunakan tali.
Ai?
Oh tidak lah sekali-kali akan menggunakan tali untuk turun curam sebab fobia bila hampir jatuh ke dalam gaung ketika mendaki Gunung Tahan dahulu. Sanggup menggelongsor je walaopun muntut sakit.


Ok, dah puas hati bergamba dan melihat keindahan alam semulajadi ciptaan Tuhan. Oleh itu, moh la kita pulang. =)

notalipscumel:

1. Terima kasih banyak-banyak kepada adik-adik, kazen dan kawan adik sebab sama-sama menjoinkan diri. =)
2. Terima kasih suami sebab sentiasa menunggu bila ai penat dan jalan sesama hingga sampai ke puncak bukit.
3. Happy Eniberseri Mohammed Azreen! Terima kasih untuk hadiah ini =)

4 ulasan:

  1. bestnye... aku y xterdaki lg ni...huhuhu nampaknye kena tunggu amik besarla ... bawa dia sekali.... huhu hepi anibersari ain n aj....

    BalasPadam
  2. Feeza:
    Cina-cina yg daki selamba je bawa anak mendaki sama. Yang beznya, bebudak tu, tatau erti penat pun. Laju je bebudak tu speed.

    BalasPadam
  3. bestnye. dah lama pendam nak naik bukit broga ni. mcm best je tgk org lain pi. ntah bile ntah nak smpi nye. hihi.

    BalasPadam
  4. Fad:
    Ada masa nnt pi la ye. Tunggu Imaan dah besar ke, boleh bawak sekali.

    BalasPadam